Arkiv för ‘Wow!’ Category

Min nya kompis {L} Letterpress

tisdag, 5 januari 2010

Tomten kom förbi med ett paket innehållande en {L} Letterpress från QuicKutz.

Man kan välja om man vill köpa Letterpress Combo kit (inklusive Epic six), Letterpress Starter kit (kräver en Epic six).  Letterpress Combo kit innehåller följande:

  • Epic Six Letterpress and Die-cutting Tool
  • Letterpress
  • Clear Packing Mat with Grid
  • Paper Placement Guides
  • Ink Base
  • Brayer
  • Ten A2 flat cards
  • Nine Printing Plates
  • Tube of Black Ink
  • Circle Cutting Dies

Som den pappersnörd jag är har jag längtat efter att få testa denna tryckpress för hobbyanvändare sedan jag såg första videoglimten. Känslan av kvalitetspapper tryckt på gammaldags vis med tillhörande präglad yta är oslagbar och det har varit en dröm att kunna göra åstadkomma det hemma. Tills nu. Vi börjar bli kompisar, {L} och jag. Att göra trycksaker med denna teknik är ett hantverk och ska ur alla synvinklar betraktas som sådant även om tryckpressen som sådan ger en nya möjligheter att reproducera ett alster. Här är en första titt på jag åstadkommit hittills. Det kommer mera var så säker :)

{L} Congratulations

Texten är tryckt med svart färg och det silvriga trycket har jag först “färgat in” med vanlig limpenna, kört igenom {L} och lagt bladsilver på - ett roligt sätt att förhöja effekten av prägligen som känns lyxigt och välarbetat.

{L} For you

Till den lilla tag:en har jag använt en cirkeldie (medföljer i Letterpress Combo kit, eller går att köpa separat CC-SHAPE-14-024). Min Epic Six skär som en gud och är även som ensamstående ett fint tillskott till maskinparken. Blommorna är ifrån ett rubonshäfte från Basic Grey.

En utmärkt tutorial som Marie Larsson på ScrapHouse har skrivit, finns här. Det finns ingen anledning för mig att uppfinna hjulet en gång till så… Läs den! Fråga gärna om ni undrar något mer. Eftersom färgen är oljebaserad och kletig är den lite klurig att få bort från plåtarna/präglingsplattorna och om man spiller på basen. Babyvåtservetter funkar med lite jobb, en bra stämpelrengöring likaså. För det allra värsta har jag använt kemiskt ren bensin (finns i rengöringshyllan i livsmedelaffären). I ScrapHouse blogg visas även urfina alster gjorda med {L}. Titta och njut!

Ytligt-ha-begär-jag-vet-men-å-så-praktisk-till-både-jobb-och-pyssel

måndag, 5 oktober 2009

Kan inte tandfén, tomten, chefen eller någon annan vänlig själ skicka hit en sådan här till mig? Då hade till och med kvällspigga jag hjulat ur i sängen på morgonen. Så snygg jag skulle bli när jag svassade in hos kunder eller scrapträffar etc. med den!

Bloggtipset

lördag, 1 augusti 2009

Ninaninaninanna…

En liten del av mig vill behålla det för mig själv, men man ska dela med sig av det goda i livet så det så. Dagens tips: särskilt för pappersnördar som verkligen förstår storheten i detta - får det vara lite socker?

Hello Lucky
Hello Lucky’s blogg

Mina gamla drömmar om en tryckpress vaknar till liv. Ser fram emot att titta närmare på L/Epic Six när den kommer.

Coolt

lördag, 18 april 2009

Måste prova.

Babbel och snörvel i juletid

måndag, 22 december 2008

Månaden började med en förkylning och ont i örat. Sedan kom kräksjukan. Nu är vi förkylda igen. Hipp, vad kul. Julen är här och nästan alla klapparna är inköpta. Dock inte helt smärtfritt. Det är det svåraste med julen tycker jag. Klapparna. Annars är det oftast ganska mysigt. I år blir det inte mycket till oss vuxna. Vi kör en julklappslek i år. Tror inte det är några scrapsaker inblandade. De andra är inte så pyssliga. ;-) Synd, det hade varit trevligt med lite godis från önskelistan. Eller en Nikon D60, en goding bland digitalkameror, som man kan vinna i denna tävling.

Scrappa på båt

onsdag, 17 december 2008

Visst vore det roligt att åka på scrapkryssning? I alla fall om man är pappersdåre som jag. Arkivet lottar ut en biljett. Klicka på bannern för att hitta till tävlingen.

Trevlig överraskning

måndag, 5 maj 2008

Såg en sådan här på en av Malins layouter och blev kär. Och så när jag vittjade brevlådan idag låg det precis sådana däri. Liten har en gnällig dag utan sömn så detta var en härlig godsak som gjort min dag betydligt gladare. Tack allra raraste du!

27.06.2007_Godis från HelenaK

tisdag, 26 juni 2007

Jag har fått en RAK av världens gulligaste HelenaK idag. Alla sakerna är sååå fina och jag kan inte sluta att titta och fingra på dem. Efter att ha tagit en revival-tur i hennes blogg (fy mig som glömt det de senaste veckorna) så har jag fått massor inspiration. Helena är superduktig och gör såååå snygga blommor (målade med distresser).

Ni har väl sett den nya formattrenden 6×12? Jag har varit sugen på att testa. Kanske Marie (Lily) kan sy en avdelare i ett par plastfickor åt mig (jag äger ingen symaskin)? Och nu har Augusti73 - en av mina favoritscrappare - gjort en dösnygg LO i just det formatet. It’s to die for. Ja, nu bör väl lusten komma tillbaka snart?

Tack snälla, snälla Helena för RAK:en. *dunderglad*. You rule.

Förresten måste jag ta mig i kragen med RAK:andet själv. Har ju t.o.m gjort en lista, men inte fått iväg de tänkta RAK:arna än…Att ge är ju en av livets största glädjor.

11.06.2007_Circle of inspiration

måndag, 11 juni 2007

Sometimes things take the funniest turns. Lily/Marie challenged me to Scraplift Elwira. I dove right into it and had a blast. Elwira then goes to uniquelyme (this site), and tells me, to my delight, that she likes the look of it. We start e-mailing and before I know it, Elwira’s made this foamstamp out of my poppies (the ones to the left) and made a fabulous layout out of it and the uniquelyme name. I mean, can it get better than this? People sharing their idéas, getting inspiration, showing appreciation and loving to create. I am so amazed. Happy and flattered. Today, life is especially beautiful.

And the origin of this chain reaction, correct me if I am wrong, is when Augusti73 was scraplifted by TE2LT (Elwira and friends). Lily/Marie fell for Elwira’s interpretation, and passed it on to me. She scraplifted it herself too. You can find it here (#64). This hobby, this way of art, and the scrapbooking community is awesome.