Arkiv för ‘Studio’ Category

Arbetsrum version 3

söndag, 19 juli 2009

Ett fynd, en fin liten dressform av metalltråd målad i ljusblått gav upphov till en omöblering av mitt arbetsrum och stansande av fjärilar i mängder. Tror inte det kommer se ut så här särskilt länge dock. Jag tycker det är ganska fint, men det känns inte helt som min stil, jag skulle vilja ha in mer färg, men det får vara så här så länge. Kom gärna med inredningstips! Det ska fungera ihop med det svarta och vita, och som ni ser är jag inne i ännu en turkos period.

Kanske kan det inspirera någon annan i alla fall. Inspirationsorden på väggen gillar jag dock massor.

Arbetsrum version 3

Hängmappsprojektet

måndag, 5 januari 2009

Som svar till Gunvor tänkte jag lite kort beskriva hur jag gjort mina 12″-mappar. På ena A4-mappen mätte jag 19 cm från botten och skar av, på den andra mätte jag 21 cm från toppen och skar av. Det blir alltså tre bitar kvar, en underdel och två lösa överdelar. Sedan tejpade jag ihop dem (bitarna överlappar varandra). Har inga bilder att visa som tutorial, men här finns en även om den säkert inte har samma mått. Jag använde silvertejp och inte dubbelhäftande tejp, som syns på bilden nedan. Den randen som är lite ljusare är alltså den tejpbiten som sitter på insidan. Det krävdes fyra bitar tejp per mapp, två på vardera sida.

Pappersförvaring

Vad ett skärunderlägg kan ställa till med

lördag, 11 oktober 2008

Ställ inte ditt skärunderlägg i fönstret en solig dag och ha det inte som underlägg när du kör med värmepickadollen, då blir det nämligen buckligt, fult och svårt att använda. Båda dessa sakerna har jag gjort med båda mina skärunderlägg. Därför passade jag på att köpa ett nytt på mässan i Helsingborg.

Det blev ett rosa skärunderlägg från EK Success som är +12″ i storlek. Efter lite funderande bestämde jag att det skulle få ligga framme på en plan yta (ett av arbetsborden) för att vara i obuckligt skick så länge som möjligt. Tittade omkring mig, där låg det rosa skärunderlägget, en rosa sjal hängde på stolen, en bok med rosa rygg låg i bokhögen…. Hm, har ju en rosa kudde på vinden också. Tittar på väggen där det hänger sex stycken scrappade canvastavlor i färgerna svart, vitt och grönt. Helt fel accentfärg och så kunde jag ju inte ha det! *fnissar* Men vad gör jag åt väggen då? Nya tavlor? Ingen canvas hemma, orkar inte åka gå köpa eller scrappa… I stället testade jag en annan idé: jag tog fram en cirkelstans, stansade en massa cirklar i rosa slät cardstock, stansade hål uppe och nere och satte ihop med ringar jag gjort av wire. Det blev girlanger alá cancan. Min man gillar dem inte, dottern tycker de är fina och jag har inte bestämt mig än. Lite häftigt blev det i alla fall och kul för bebisen att titta på. Passade också på att stansa lite bokstäver i vinyl som jag slängde upp på andra väggen.

Vad tycker ni? Tummen upp eller ner?

Scraprum med ny accentfärgScraprum med ny accentfärg Scraprum med ny accentfärg

Ny stämpelförvaring

fredag, 11 april 2008

StämpelförvaringJakten på den perfekta (finns den?) förvaringen och sorteringen fortsätter. Jag har haft mina omonterade stämplar på laminerade ark i en låda och i en pärm, men jag gillar ingetdera då lådan ger dålig översikt och i pärmen ramlar de ur. Och ser man inte grejerna används de inte, vilket jag tycker märks särskilt när det gäller journalingstämplar. Men så häromdagen när jag letade efter något helt annat hittade jag en gammal skoförvaring med transparanta fickor som är tänkt att hänga på en dörr och då kom en idé till mig. Projekt laminering började igen. Denna gång scannade jag av och kopierade de ark som följer med clearstamp-seten. Det är betydligt enklare än att stämpla upp, dessutom blir det snyggare. De omonterade har jag inte heller brytt mig om att stämpla upp, så de sitter på blanka ark. Om jag ska göra något åt det får bli ett senare huvudbry. Så här ser förvaringen ut:

Stämpelförvaring

Ha en skön scraphelg
/Gunilla

30.01.2008_Moodboard

onsdag, 30 januari 2008

Köpte några magnettavlor på det stora möbelvaruhuset. En har jag satt upp på skåpsgaveln i mitt arbetsrum. Sedan gjorde jag magneter till för varför måste alla magneter vara så fula? Karin hojtade på sin blogg om moodboards, så här är början till min:

MoodboardMagnet

30.12.2007_Mitt skaparRUM

söndag, 30 december 2007

Vi putsade och målade färdigt detta rum - min vrå - i somras. Men först inhyste det svärföräldrarna i en månad och sedan har det hyst dotterns leksaker och överblivna möbler. Men sedan M:s rum blev klart och hon flyttade in förra lördagen var det dags för rummet att hysa mina saker samt en gästsäng. Jag gillar när det är rent och snyggt, och eftersom rummet även ska fungera som gästrum samt är synligt från matsal och vardagsrum så har jag satsat på ganska mycket dold förvaring. Lådorna och skåpen är ändå lättåtkomliga och kan stå öppna medan jag jobbar. “Bordet” är en liggande Expedit-hylla från Ikea som jag monterat hjul på för att lätt kunna flytta på den. Tanken är jag mest ska stå upp när jag skapar men jag måste klura ut något bra sätt att få en sittplats på också. Idéer mottages tacksamt. Klicka på bilderna nedan för att läsa mer om varje del.

Ateljén Arbetsyta och förvaring Gästsäng Pennor och lim Stämpeldynor etc. och verktyg etc.Dekorationer och stämplarPenslar och akrylblock etc.PappersförvaringMina grejorAlbum och tidningar