Arkiv för ‘Prat & funderingar’ Category

Gladskryt

torsdag, 18 november 2010

Fick mina skrytexemplar av boken idag! Jag häpnar! Vilka fantastiska projekt alla hittat på. Visst känner jag lite att mina saker bleknar i jämförelse, men så i andra andetaget inser jag att det är en ära bara att fått vara med att åstadkomma denna inspirationsbok. Precis som livet är scrapbooking är ingen tävling, utan en källa till förundran, energi och glädje.

Jag är tacksam över att få ta del av alla dessa fina projekt och tankar, över att få vara med på resan och känna stolthet över det vi skapat tillsammans. Tack till mina medkonstnärer, fotografen Åsa, formgivaren Marinette och redaktören Helena som gjort ett otroligt jobb med boken.

Som ni förstår får inte allt plats i en bok, så jag har några layouter som ännu är ovisade. Framtiden får utvisa om jag visar dem här eller i en annan skepnad…

Torsdagskramar!

Hurra för mig!

tisdag, 6 april 2010

Jag är fortfarande närmare 30 än 40, bara det är väl värt att fira. Dagen har jag tillbringat på jobbet (festligt värre). Nu väntar 1 TB hårdisk på mig. Det är bara att börja fylla på den med foton och annan skit :D

Hurra i efterskott!

onsdag, 17 februari 2010

Lillebror fyllde två år igår. Och återigen undrar man vart tiden tagit vägen. Vid midnatt började han skrika, och skrika, och skrika så S var uppe med honom, buffade rumpan, gav medicin och fösökte lugna. På morgonen blev det ett besök hos doktorn som konstaterade öroninflammation och en brusten trumhinna. Yey. Vilken födelsedag. Inte helt olik hans första julafton då han också fick öroninflammation. Själv låg jag i sängen sedan dagen innan då jag drabbats av någon form av den maginfluensa som S och storasyster haft i fredags/lördags. Vi försökte trotsa sjukdomarna så gott det gick, sjöng vid sängen och kom med paket. Men vi skippade att fota, S glömde kameran och det var nog ingen som hade fastnat något vidare ändå ;) Fotade dock till glasstårtan på eftermiddagen. Bästa presenten för tillfället är tydligen en Emma-bok. Gamla klasiker står sig :) Vi har även köpt en rutschkana som står inomhus nu i väntan på våren.

Den får gärna komma nu. Våren alltså.

Bestämt oss (tror jag)

söndag, 31 januari 2010

Sir Sylvester Purrs-a-lot är lilla kattens namn, Sylvester till vardags. Han spinner verkligen jättemycket - och högt - så det passar bra. :D

Frodo blev för svårt eftersom jag hela tiden kallade honom Bilbo istället, precis som jag gjorde här i bloggen.

Trött

fredag, 29 januari 2010

Hur har ni det ute i stugorna? Jag och min familj har fullt upp både hemma och på jobb, fortsätter det så här så blir det en spännande  och fartfylld vår. Tror minsann att jag kommer lyckas få plats med lite vila också emellan varven. Vi har perioder då våra helger är väldigt lugna, då trots att jag kanske skulle vilja ordna lite mer aktiviteter för barnen, det inte händer så mycket. Dagen går och vi pysslar med vårt eget, åker kanske och handlar någon sak. Det gnager på mitt föräldrasamvete, men det är kanske så att vi behöver andrum efter jobb- och skolveckan. Men ändå, det gäller att hitta på saker med barnen innan de växer ifrån oss. Jag tar gärna emot tips på roliga aktiviteter för hela familjen som inte kräver alltför mycket kraft planerande.

Igår var det ny bil. Idag har vi blivit med katt.

p_0069.jpg

Tror att han ska heta Bilbo, får smaka på det. Tar gärna emot namnförslag om ni känner er hugade. Alla i familjen är förälskade i honom. Och barnen är helt slut efter de senaste dagarnas spänning och förväntan. Jag med. Välkommen helg!

En ny kompis

torsdag, 28 januari 2010

Visst är han fin, Kermit? Vi har tagit vår första tur ensamma tillsammans idag *kärlek*. Vi åkte till djuraffären och köpte lite kattsaker till vår håriga familjemedlem som vi välkomnar hem imorgon.

kermit.jpg

Det här blir bra. Nu ska vi bara sälja den andra bilen också. Är det någon som söker en begagnad bil till en lagom billig peng har vi en pärla till salu. Hon har ny motor och är väldigt praktisk!

Hipp hipp hurra!

lördag, 16 januari 2010

M fyller hela sju år idag! Otroligt att det är så länge sedan, minns det som igår.

Det har varit en händelserik dag. Först “väckning” på morgonen med egenhändigt gjorda cupcakes och paket på sängen. Särskilt väckt blev hon ju inte av oss förstås. Det hade lillebror klarat av en stund innan. :b Efter det var det frukost och lite virkning för min del. Jag har inte virkat på åratal, men har börjat virka pulsvärmare och mormorsrutor. Perfekt TV-, radio-, och ljudbokspyssel. Efter det åkte vi och hälsade på en liten katt som ska få flytta hem till oss om ett par veckor. Jepp, vår familj ska äntligen utökas med en liten ljuvlig kattpojke. Det ska bli spännande, jag har bara haft undulat och hamster förut. S har däremot haft många katter så jag litar på hans kompetens. På vägen hem stannade vi hos en bilhandlare som i ytterligare ett steg i jakten på ny bil. Oj, så svårt det är. Kanske blir det något helt annat än vad vi först tänkt oss. Väl hemma blev det tårta och pussel innan vi åkte till Malmö för att titta på Disney on Ice. Blev glatt överaskad av kvaliteten på produktionen. Tror jag ska jaga fatt i födelsedagsbarnet och ge henne en kram till. Hon har fått vara uppe lite längre idag för att kunna varva ner ordentligt.

Julhälsning

torsdag, 24 december 2009

God jul 2009

Jultomten kom tidigt i år

fredag, 11 december 2009

Den som väntar får se :)

Just nu

måndag, 16 november 2009

…vill jag bara att dagen ska ta slut och att tisdagen helst också bara ska försvinna utan att jag behöver märka det, att det som behöver göras och inträffa bara gör det utan att jag behöver tänka eller göra så mycket. Onsdagen har jag större förhoppningar om. Måndagen har hittills bara varit skit. Inget har fungerat som det skulle. Nåja, jag ska väl vara glad att jag lever och troligtvis får vakna i morgon. Den lyxen är inte alla förunnad.