Arkiv för ‘Hus & hem’ Category

Doptavla

fredag, 23 oktober 2009

Jag har blivit söt igen nu efter att ha varit som en citron i ett par dagar i början av veckan. Ja, inte hela dagarna men jag har varit liksom grundsur, ömklig och pluttig. Inte helt utan anledning ska tilläggas (det finns fler än en), och samtidigt som det har tagit energi så har det gett energi inom andra områden. Tur att man har både avlönat jobb och frivilligjobb, barn och inte minst PYSSEL, samt en och annan turkisk peppar och en skön sjukgymnast (efter olyckan) som distraherar en.

Det är med andra ord dags för något färgglatt och trevligt här i bloggen. Inspirerad av framförallt Helena, visste jag precis vad jag ville göra till min väns dotter med anledning av hennes dop. Den var underbart rolig att göra och det är inte helt omöjligt att det blir fler.

Doptavla

Dukning – disputationsfest

torsdag, 16 juli 2009

Min man disputerade ju i juni och vi höll i festen själva (dock med catering). Temat var hus eftersom han är doktor i Byggnadsfysik och jag fick en idé att göra telefonledningar med fåglar på. Huset och fågeln är en dubbeldie från QuickKutz KS-0918. Färgerna har min man valt efter att jag visat honom en annons från Ikea (16 blockljus och 8 blommor gick åt). Och sedan hade vi sådan tur att gardinerna i lokalen matchade perfekt!

Disputationsfest

Nedgrävd?

måndag, 13 april 2009

Är påsken en familjehögtid?

Nja, här har den inte varit det i år i alla fall. Vi har tillbringat den i trädgården och i plantskolan. Vi gräver och gräver. Det börjar ta sig också. Det är lite mysigare även om växterna kommer att vara små länge än.

Den lilla familjen är samlad i och för sig. Men vännerna har fått vänta… Snart nog blir det nog baluns här ändå. Hoppas att vi inte har blivit bortglömda tills dess.

Mycket firande blir det

fredag, 6 mars 2009

M fyllde ju 6 år i januari och självklart fick det bli ett glittrigt kort i favoritfärgen rosa:

Blomma till min blommaOch kompisen som också fyllde 6 fick det här ett par veckor senare vid det gemensamma kalaset:

Snurrig fågel

Det blir lite skevt vad gäller skapandet ibland beroende på inspiration, tid och prestationsångest (mamman är ju scrappare deluxe). Men M ska få ett super-superfint nästa gång. Nåja, hon gillade det hon fick så hon klagar inte det är väl mest mammahjärtat som bär på ångest. När jag var i Umeå häromsistens så skulle M på kalas. När pappa och hon var och köpte present hade hon rusat fram till ett ställ med kort:

- Pappa, nu när inte mamma är hemma kan vi köpa ett kort!

Jahapp, så var det med det där att värdera hantverket ;)

När vi firade kalas med “gamla” kompisarna så hade vi dukat så här fint:

6-årskalas

I februari firade vi båda barnen med med närmaste familjen och då körde jag på med nya vimplar i turkost, brunt och grönt:

1-årskalas

Födelsedagskaravanen och födelsedagståget är obligatorium. Det går inte att fira födelsedag utan dem tycker M!

Matsalsscrap

lördag, 26 juli 2008

Kan man använda sina pysselgrejer till annat än kort, alter, tavlor och scrapalbum? Absolut! Till inredningen t.ex.

För ett tag sedan arrangerade jag denna center piece till mitt matsalsbord. Det är en vas alá guldfiskskål (inhandlad på Bolagret för något år sedan) med en fjärilssvärm inuti.

Fjärilsvas

Fjärilarna är dingbats utskrivna på och klippta ur OH-film. Jag har lagt några på en bädd av dekorationssand av turkost glas och resten har jag satt fast med gluedots på insidan av vasen. *nöjd* Fjärilarna hade jag på mina beiga, bleka, tråkiga gardiner förut då de försvann i väggen när jag lade till alla de turkosa accenterna. Men jag var aldrig nöjd med resultatet, därför fick fjärilarna ett bättre hem. Sedan har jag testat att dekorera gardinerna med filtblommor handlade i Scrapaffären förstås. Men inte heller det var en fullträff. Handla nya gardiner hade jag tänkt göra så småningom när jag springer på dem. Men vad göra tills dess? Häromdagen gjorde jag fyra blommor av tomma hushållspappersrullar, mönstrat papper och mulberrypapper. Äntligen närmare en tillfredställande lösning *pustar ut*.

Pappersblomma

Pappersblomma (detaljbild)

En tutorial ser ni nedan. Fast jag tyckte det blev bättre och var lättare att skära rullen först och sedan limma på remsor av pappret. Kanske var det för att mitt papper är tjockt.

Scrappa lugnt!

Besöksförbud?

fredag, 25 juli 2008

På tal om katter (se förra inlägget).

Vi har ett problem med katter på vår tomt. Det verkar som vi nästan är de enda i vårt kvarter som inte har katt vilket har till följd att de alla hänger här eftersom vår tomt inte är någons (katt) revir. Jag gillar katter och andra djur, men jag vill inte ha in andras husdjur i vårt hus eller i vårt garage, eller i rabatterna heller för den delen. Vi kan inte ha dörren öppen på sommaren för då kommer katterna in. Igen. Igen. Och igen. Det är inte en katt heller, utan flera och därmed flera ägare. Kollade lite på kattskrämmare, sådana med ljud, men ärligt talat 600 kr + för något som enligt vad andra säger inte alltid fungerar? Dessutom är det ju inte våra djur. Vill ogärna gå runt bland grannarna med katt och be dem betala för den heller. Känns olustigt. Men också jag vill kunna ha dörren öppen och ha sandlåda till barnen. Någon som har ett tips på hur vi ska utfärda besöksförbud för katterna? Spruta vatten kan vi inte heller göra jämt och ständigt, särskilt om vi inte är hemma.

Spinner som en katt

onsdag, 23 juli 2008

… gör min Opel nu sedan S har monterat den nya motorn. Vi tror att bilen går bätrre än förut och milen är nere på 5600 istället för 20700 :-) Jag är oerhört imponerad av hur snabbt det gick (motorn levererades i måndags) och av S mekanikertalanger. Lite hjälp har han fått av en kompis som är fd mekaniker, men det mesta har han gjort själv. Jag är glad att ha min bil tillbaka förstås, och över att vi nog sparat ca 15000 kr, men mest är jag så stolt över min man att jag nästan spricker. Och säg inte att det varit billigast om motorn inte gått sönder alls, för så är det ju förstås… I en perfekt värld.

Tema dop

tisdag, 17 juni 2008

Färgerna jag valde för dopet var brunt och grönt och det temat har genomsyrat alltifrån inbjudningarna till tårtan.

Först en bild på dagens huvudobjekt, familjen och faddrarna (min bror och min svåger).

Dopfoto

Inbjudningarna

Dopinbjudan

Rutan är grungeboard som jag målat med distress crackle paint och A:t är gjort med häftklammer.

Dopinbjudan (detaljbild)

Förslutningsanordning

Dopinbjudan (detaljbild)

Själva texten är gjord på datorn och utskriven med skrivaren. Ovanpå (uppvikt på bilden) har jag satt en plastfilm där jag stämplat en fotostämpel (gjord hos Sweetish) av Liten A med brun Stazon.

Dopklänningen

Dopklänning (detaljbild)

Min mamma har sytt klänningen som min bror, jag och mina två barn har burit (bandet träs igenom en spets som går runt om hela fållen på klänningen):

Dukningen

Dukat för dopfestDukat för dopfest (detaljbild)

Tårtan

Doptårta

Tårtan, med chokladbotten, limebotten och hallonfyllning kommer från Ultimate cake och kan beskådas i annat ljus här.

Slutligen en bild på en trött Liten A efter en lång och händelserik dag:

Trött efter dop

Turkos accent

tisdag, 10 juni 2008

Har fixat lite i matsalen som kändes tråkig - med beige gardiner, beiga väggar och bord och sideboard i brunt trä och med en röd tavla som enda accent blir det lätt så. Har tänkt fixa tygtavlor länge och i helgen blev det äntligen av. Hittade snygga och billiga panelgardiner på Hemtex som jag spänt kring hemmagjorda ramar av skräpvirke. Georgia O’keeffe -tavlan har fått flytta på sig. Är så nöjd. Det nya turkosa våningsfatet blev pricken över i. Det kommer få stå tomt i bland, men det gör inget det är så snyggt i sig. Fjärilarna på gardinerna är gjorda av OH-film. Jag har skrivit ut i turkost, klippt ut och sedan fäst med gluedots. Fick lite kalla fötter angående fjärilarna så snälla Marie fick vara lite smakråd där - hur de skulle placeras. Hon hade en idé om att hänga band på vertikalen och det kanske jag gör som omväxling sedan.

MatsalMatsal

Det börjar ta sig

fredag, 2 maj 2008

Trädgården tar form

Trädgården börjar ta form. Det är jättehärligt att se! Äntligen kommer vi få en trädgård att vara och trivas i. Det är inte en dag för tidigt. Det är värt varenda krona att betala för arbetet. Vi hade inte hunnit komma i närheten så långt denna sommar om vi hade gjort det själva. Allt tar ju sådan tid! Igår hade fröken Frågvis dansuppvisning och det var så roligt att se henne i all sin glans. Hon tyckte det var urkul och hon älskar både dansen och dansfröken. Hon ska fortsätta med dansen i höst. Det har varit bra för henne. Lite rörelser, lite nya kompisar och inte minst något att se fram emot under veckorna. Vi har en bestämd ta-hem-kompis-dag också och det funkar hur bra som helst. Det skapar rutin men samtidigt spänning att längta efter något, hon vet att det finns en dag som är vikt just för det och om det blir fler dagar är det en bonus. Vår lilla flicka börjar bli stor.