Arkiv för ‘Foto’ Category

Trött

fredag, 29 januari 2010

Hur har ni det ute i stugorna? Jag och min familj har fullt upp både hemma och på jobb, fortsätter det så här så blir det en spännande  och fartfylld vår. Tror minsann att jag kommer lyckas få plats med lite vila också emellan varven. Vi har perioder då våra helger är väldigt lugna, då trots att jag kanske skulle vilja ordna lite mer aktiviteter för barnen, det inte händer så mycket. Dagen går och vi pysslar med vårt eget, åker kanske och handlar någon sak. Det gnager på mitt föräldrasamvete, men det är kanske så att vi behöver andrum efter jobb- och skolveckan. Men ändå, det gäller att hitta på saker med barnen innan de växer ifrån oss. Jag tar gärna emot tips på roliga aktiviteter för hela familjen som inte kräver alltför mycket kraft planerande.

Igår var det ny bil. Idag har vi blivit med katt.

p_0069.jpg

Tror att han ska heta Bilbo, får smaka på det. Tar gärna emot namnförslag om ni känner er hugade. Alla i familjen är förälskade i honom. Och barnen är helt slut efter de senaste dagarnas spänning och förväntan. Jag med. Välkommen helg!

Julhälsning

torsdag, 24 december 2009

God jul 2009

Nu går det fort

söndag, 22 mars 2009

Lillprinsen knatar på, några steg här, några steg där. Han tar det i maklig takt och precis som jag sagt förut är han inte så försiktig med annat så det är väl bara bra att han tar sig tid vad gäller gåendet. Han kan gå ganska många steg på raken, 20-30 kanske?, och troligen fler om han skulle vilja.  Han övar när han känner för det. Har han inte lust så kryper han. Och duktig på att krypa det är han verkligen. Häromdagen kröp han upp för trapporna (med pappa bakom) och han försöker rymma upp igen varje chans han får. Han ställer sig på nedersta trappsteget och tar tag i grinden, drar i den och väntar. Det har varit premiär för skor utomhus men det var inte lika populärt. Däremot satt han och pillade på skorna igår så jag tolkade det som att han ville med ut, och då han fick följa med till affären förstås. Till mammans sorg tas det ännu mindre foton än förut numera, såvida det inte fastnar något leeende på pappans mobilkamera någon gång då och då. Förra veckan försökte jag råda bot på det men blev mest jagad av en hand som ville ha tag i objektivet. Här är han, i full fart framåt med ett tydligt mål i sikte!

Går!

Suckar av längtan

lördag, 17 januari 2009

Det har varit väldigt tunt med pyssel här i bloggen på sistone även om jag har lite scrap att visa, det har bara varit dåligt med fotograferandet/scannandet. Och så har jag funderat på om man ska ge sig på att försöka bli publicerad. Att bli publicerad är inte på något vis viktigt för mig men jag skulle ljuga om jag inte sa att det vore skojigt. Jag har fått texter publicerade förut men aldrig scrap och det är en faktiskt en angenäm känsla att se sitt namn i tryck. Det kommer nog ändå bli så att ni även fortsättningsvis får se mina layouter här och ingen annanstans. Mina materiallistor är helt enkelt så väldigt långa nuförtiden att jag inte brukar orka skriva ner dem längre.

Så är till exempel fallet med denna layout - jag har använt så många småbitar av mönstrat papper att bara tanken på en materiallista fick mig att vilja gömma mig under täcket. Layouten som kom till av längtan efter ljus, färg och efter att få använda American crafts-pappret med pilarna på (så snyggt!). Fotot är redigerat förstås, men det var faktiskt även huvudlöst från början, och utskrivet på textilpapper. Ett tips för er som liksom jag har slut på både svart bläck och fotopapper. Dotterns längtan efter tomten blev så överväldigande att hon lade sig på golvet och suckade “Åh, när kommer tomten?”. Jag tycker att ränderna på strumpbyxorna och hela fotot i övrigt passade så bra som tvåfärgstryck. Och även om det är en jullayout så tycker inte jag att man måste använda typiska julfärger. Var inte rädd att poppa till det lite! Trycket har jag strukit fast på ett tunt, vitt billigt lakan, sytt för hand runt om med broderitråd och sedan limmat på vit, slät cs. Den vita konturen har jag ritat på med vit gelpenna. Visst blir man glad av lite färg?!

Åh, när kommer tomten?

Så här såg fotot ut från början:

Åh, när kommer tomten? (julafton 2008)

En lycklig sexåring!

fredag, 16 januari 2009

“Åh vilken fin present!” är fredagens uttryck. Vår äldsta bebis har gått och blivit sex år idag. Hur i helskotta gick det till? Vet inte hur många gånger jag bett henne sluta växa, men hon lyssnar inte ;) Hon gillar rosa, är förälskad i hästar, Barbiedockor och Lilla Sjöjungfrun så presenterna gick på det temat. I julas fick hon en barbiehäst som gnäggar och nu fick hon en stallbox till den, spel till V.smile-konsollen, CD-bok, ny rosa CD-spelare med disneyprincessor på (den gamla fick vi göra konstgjord andning på häromdagen och den är nog på väg att dra sin sista suck så när jag hittade den här kunde jag inte motstå.) Med posten hade presenter från bonusmormor (min moster), morfar, och grandma & grandpa (farmor & farfar) kommit och de mottogs med lika stor förtjusning, det var en gosig filt med dalahästar på (som hon är väldigt förtjust i), pennor och pysselbok (lika populärt), mössa, vantar och film.

Dagens andra jubilar är vår son som idag fyller 11 månader. Det är lika svårt att förstå att han fyller ett om en månad som att tjejen fyller sex idag.

Happy Birthday!

Uppvaktning på sexårsdagen

11 månader

Sexårsdagen firas med tårta

Nya jultraditioner

söndag, 28 december 2008

Måste visa er ett foto jag tog på julafton. Jag gjorde en miss med inställningen och tänkte radera fotot illa kvickt, men så när jag tittade på skärmen så ångrade jag mig. Det misslyckade fotot blev riktigt bra med sitt röda, kraftiga ljus. Det blev en magisk bild av det förväntansfulla barnet på julafton.

p_0062.jpg

Lillkillens första jul gick i skrikandets tecken. Han fick öroninflammation och på juldagen fick vi åka till barnakuten och träffa min mammas kusin som är barnläkare och få Kåvepenin utskrivet. Stackarn var jättetrött över att inte ha fått sova ordentligt men nu mår han bättre. Lilla My fick också öroninflammation sin första jul så det kanske har blivit tradition? I övrigt var julafton en lyckad kväll. Vi firade hos min bror och min svägerska, barnen fick fina klappar av Tomten och maten var god. Julklappsspelet blev roligt trots avsaknaden av pysselsaker så det blir nog en repris nästa år om det blir någon jul då ;-) . Julen har varit en bergochdalbana i fler än en bemärkelse och jag har nog aldrig andats ut mer av att komma hem igen. Hemma får och kan jag vara den Gunilla som jag tycker om och som jag kämpat i motvind för att bli. Nu ska jag andas och njuta av att vara ledig en liten, liten tid till.

Julkort 2008

fredag, 19 december 2008

Det blev inga handgjorda julkort i år. Inte för att jag inte har klurat på dem, eller handlat papper till tilltänkta stommar :-). Men årets julfoto drog ut på tiden av olika anledningar. Och tiden eller orken har inte räckt till att göra korten som jag heller inte velat göra innan fotot var klart. Så föddes tanken att donera pengarna till välgörenhet istället, en idé som min man ställde upp helhjärtat på. Världens barn är med all säkerhet i mer behov av pengarna än posten. Årets julkort är därför digitala (i en svensk, en engelsk och en bloggvariant), och jag har lagt ner lika mycket själ och hjärta i dem som jag hade gjort om jag tillverkat dem med händerna och inte datorn även om det går mycket snabbare.

Med detta vill jag önska er alla en riktigt god jul.

Julfoto 2008

Håller vad jag lovat

tisdag, 18 november 2008

Ett nytt sätt att fota alster var det ja. Jag blev inspirerad av denna artikel på Digital Photography School där de gjort ett ljustält av en låda. Men innan jag ger mig på projektet att göra en låda själv så gjorde jag en snabbvariant, lite för att kolla om det är värt jobbet. Jag tog en pall och vände den uppochner, satte ett papper som bakgrund så att det blev böjt i botten/ryggen och så vitt papper på sidorna också. Som ljuskälla använde jag en halogenlampa. Minialbumet hängde jag i en gardinstång som jag vilade på pallens tvärslåar. Jag ställde inte upp stativet utan låg på golvet och höll i kameran själv. Det fungerade ganska bra ändå tycker jag, men avståndet från objektet var förstås inte exakt samma för varje foto. Min slutsats är att det nog är värt att göra en låda, men då måste jag göra den stor nog att kunna användas till 12×12″ stora alster. Det svåra var fotoredigeringen efteråt men det är nog lättare med en bättre ljuskälla och objekt som är mer färgsprakande och lättfotade än mitt. Jag frätte ut bakgrunden en del och därför är kanske en del detaljer inte så tydliga som jag hade önskat. Det är överhuvudtaget jättesvårt att fota minialbum tycker jag men detta blev i alla fall snäppet bättre än det brukar bli. Vad tycker ni? Blev det bra?

[hjärta] alla delar av dig

Klicka på bilden och klicka sedan fullstorlek för att se bilden större och använd förstoringsglaset eller ctrl+ för att zooma.

Albumet består av 6 chipboardblad och 10 overlay- eller laminatblad som jag klippt ut med chipboardbladen som mall. Jag kunde helt enkelt inte begränsa mig till 6 foton, så jag använde båda sidorna av chipboardbladen till 11 foton och en sida med journaling. Mellan varje chipboardblad sitter alltså två overlay- eller laminatblad och albumet går därför att bläddra åt två håll. På bilderna ser man att albumet vänder vid bild 7 räknat från vänster till höger och ner. Rubriken för varje bild sitter på det genomskinliga bladet som kommer före respektive foto och jag har dekorerat alla sidor. Temat är [hjärta] alla delar av dig. Hjärtat som sitter på framsidan ovanpå vingarna har jag gjort av wire och dekorerat med pärlor. Fotona som är tagna vid olika åldrar föreställer 1. hela kroppen 2. kind 3. nacke 4. fötter 5. ögon 6. händer 7. näsa 8. rumpa 9. mun 10. öron. 11. mage

Nytt sätt att fota alster

måndag, 17 november 2008

Ikväll (!) testade jag ett nytt sätt att fota alster. Hur det blev får ni se imorgon.

Kreativiteten kan ge dig vingar

tisdag, 21 oktober 2008

För några dagar sedan kom M ner till mig och visade sin Steffidocka med adepter. Hon hade klippt vingar ur papper som hon stämplat och målat med fåglar och tejpat fast dem på dockornas kläder.

Vingar på dockorna

Hon är kreativ min tjej, på sitt alldeles egna sätt. Och jag uppmuntrar mer än gärna henne att utforska sin kreativitet. Ibland kommer hon ner till mig och lånar grejer eller pysslar med mig, ofta sitter hon på sitt rum och lyssnar på något i bakgrunden precis som jag brukade göra när jag var mindre. Hon har inte klivit in i scrapvärlden på det viset att hon vill scrappa layouter som mamma, och det är heller inget jag strävar efter. Hennes kreativitet är hennes egen och hon får upptäcka den i sin egen takt. Många av teckningarna hon gör hänger vi upp i skrubben med skötbordet. Där kan lillebror ligga och titta på alla fina saker hon ritar, på glittret och på färgerna.