Arkiv för ‘Altrat etc.’ Category

Doptavla

fredag, 23 oktober 2009

Jag har blivit söt igen nu efter att ha varit som en citron i ett par dagar i början av veckan. Ja, inte hela dagarna men jag har varit liksom grundsur, ömklig och pluttig. Inte helt utan anledning ska tilläggas (det finns fler än en), och samtidigt som det har tagit energi så har det gett energi inom andra områden. Tur att man har både avlönat jobb och frivilligjobb, barn och inte minst PYSSEL, samt en och annan turkisk peppar och en skön sjukgymnast (efter olyckan) som distraherar en.

Det är med andra ord dags för något färgglatt och trevligt här i bloggen. Inspirerad av framförallt Helena, visste jag precis vad jag ville göra till min väns dotter med anledning av hennes dop. Den var underbart rolig att göra och det är inte helt omöjligt att det blir fler.

Doptavla

Cherish life {minialbum}

lördag, 18 juli 2009

Jag fick världens finaste minialbum i mina händer för ett tag sedan: PurseBook/Butterfly book från Chatterbox (det finns i form av en stjärna också). Det följer även med en liten tygpåse som man kan dekorera.

Albumet har legat och väntat ett tag, inspirerat och lockat till annat skapande, tills temat kom till mig… Vi tog några foton av familjen i slutet av förra månaden och jag fastnade särskilt för ett av dem. Vi tittar upp mot skyn och spanar på en örn som råkade flyga över oss i stunden. Jag har redigerat fotot, gjort om det till gråskala och återanvänt det fyra gånger fast på varje kopia är en familjemedlem huvudperson och visas i färg. Dessa foton har jag använt till ett projekt i köket också, men det laddar jag upp i bloggen längre fram. De enda orden jag skrivit är happiness is a daily choice, Cherish life, Family och us. Det är en hyllning till det som är viktigast i livet och en påminnelse om att glädjas åt det, vara i nuet, att det är ett val att vara lycklig, ett val man gör varje dag, varje timme.

Albumet är ganska färdigt som det är, så vill man kan man bara smälla på foton och så är det klart, eller så kan man ju klä det i sin egen färgskala, eller göra som jag – hänga på lite charms. Jag har använt chipboardfigurer (från Maya Road och Bazzill), smyckesdetaljer som pärlor och kedjor, kulkedjor, en knappnål och ett band samt lite annat smått och gott.

Cherish life {minialbum}

Journal jar

lördag, 11 juli 2009

Det här med att uppdatera bloggen mer frekvent går ju inte sådär jättebra. Men scrappat har jag gjort och högen med ovisade alster växer.

När svärföräldrarna var här gjorde jag en journal jar till svärmor – min första. Hade tänkt göra en vardera till min pappa och till min moster också vad det lider men  eftersom jag träffar svärmor mer sällan så blev hon först ut. Eftersom jag vet att både pappa och moster tjuvläser här ibland så bör jag kanske förklara vad en journal jar är. Kort sagt är det en burk, väska eller behållare av något slag som innehåller massor av frågor samt en anteckningsbok i vilken mottagaren skriver svaren. Frågorna kan handla om saker man tycker om, vad man brukade leka när man var liten, vilket ämne som var roligast i skolan etc. Boken med svaren är det tänkt att man sedan ger tillbaka till givaren. Det är så att säga en hjälp till att teckna ned sin historia till efterkommande. Mamma hade tyckt om att få en sådan, hon gillade att skriva, men hon är en ängel nu. Man ska passa på innan det är för sent.

Det brukar bli trevligare att skriva  i en bok man tycker är fin. Svärmor gillar lila.

Förresten har jag använt QK flirt (alfabetet) igen.

Journal jar

Sommarens top 5 (QK flirt IV)

lördag, 4 juli 2009

Tänkte visa ett minialbum jag gjort till en kurs för ScrapHouse räkning. Det är ett litet clearalbum (3″ x 3″) från Maya Road  som jag lagt i en plåtask som det kommer blommor i från Making Memories. Figurerna och alfabetet är QuicKutz Flirt (nummer 5 i topplistan är ett skämt, gillar att bada men inte nödvändigtvis naken).

3x3" flirt minialbum

Album: Maya Road Clear Acrylic 3×3 Accordion Album
Blommor och plåtask: Making Memories TinCollectionFlowers
Papper: GCD Rose Colored Glasses #203, #206, #208 

Ful-skor blev fin-skor

lördag, 23 maj 2009

“De är de finaste skorna jag någonsin sett” sa lejonungen M när hon såg mina pimpade träskor.

Som ni ser var de inte snygga förut. De är gamla som gatan och var vita en gång, och sedan svartfläckiga efter att jag haft dem på mig när jag spraymålade något varpå jag försökte snygga till dem genom att måla över med lite vitt. Sedan dess har de endast blivit använda ett fåtal gånger och då endast vid hemmasysslor såsom målning och sågning. Synd. Trätofflor är ju så bekväma (som min pappa envist hävdat så länge jag kan minnas). Nu är de dessutom moderiktiga och jag redo för att rädda dem ur skamvrån.

Ett miljövänligt och användbart pyssel man blir glad av.

Idén till att återanvända mina gamla skor fick jag när jag pratade med sötaste Åsa för några veckor sedan. Hoppas Åsa också piffar till ett par träskor snart och visar dem i sin blogg, är övertygad om att resultatet skulle bli något alldelses makalöst vackert.

Pimpade träskor

Här och här hittar ni förresten riktigt snygga nytillverkade träskor.

Släpp den fångade kreativiteten lös – det är vår!

tisdag, 19 maj 2009

Prio ett är inte bloggen just nu som ni märker, tiden räcker inte till och långt ifrån allt på agendan klaras av under veckorna som går alldeles för fort.

En stor del av förra veckans egentid gick till att scrappa ett minialbum om mig och min familj. Vi var ute och åt picninc den 1 maj och dagen därpå genomförde jag en liten intervju med alla. Ja, utom lillprinsen då, hans rutor handlar om sådant han gillar/inte gillar. Det händer så mycket nu! Orden flödar från alla håll, båda barnen växer som ogräs, den ena både tappar och får nya tänder, den andra får bara nya. Den ene klättrar, den andra cyklar, den ene går rundor och upptäcker alla skrymslen, vrår, dörrar, luckor, böcker och den andra drömmer om hästar, gnäggar och hopplar.

Minialbumet är en Mixed media square book 8×8 från Fancy Pants och en förpackning innehåller 3 tjocka chipboardark, 2 tjocka filtark, 1 transparent ark, 2 tryckta transparenta ark samt 3 öppningsbara ringar. Det finns inga hål, utan du kan göra hålen exakt där du vill ha dem. Jag ville göra något roligt och färgglatt så det blev mycket stansande och kladd med färg, runt filtkanterna har jag sytt med scrapper’s floss. Som ofta när man släpper loss och jobbar med många färger och flera element blir det lätt obalanserat. Så för att binda samman alltsammans, lät jag några detaljer återkomma på varje uppslag som cirklarna och jeanshjärtanen. Pratbubblorna, och molnen finns också med på flera uppslag.

Stansarna jag använt är QuicKutz nesting circles, CC rainbow, REV speech bubbles, CC labels, REV Weather samt 4×8-alfabetet Chemistry. Människoikonerna har jag ritat av från det lilla chipboardsetet från Maya Road. Skulle nog inte kunna motstå att köpa en sådan die om jag sprang på en… :D

Bara vi idag just nu

Ibland när jag gör större projekt, som minialbum, så händer något på vägen som ställer mina första val av papper, färger och former helt på ända. Det kan vara lite frustrerande för den delen av min kreativa hjärnhalva som strävar efter balans och harmoni. Men vad gör det egentligen? So what om det inte blir som man först tänkt sig, det betyder ju inte att det är fel. Dessutom är det är ju resan som är det viktiga, minnet av den dagen bilderna togs och orden sades och det skojiga, frigörande i att efter långa dagar i kontorsstolen göra något med händerna som dagen därpå visar genom spåren av färg att man lever och att man lämnar ett avtryck.

Vad man kan göra med fotosnurran från 7gypsies

torsdag, 30 april 2009

Min snurra från 7gypsies har fått ett nytt användningsområde. Jag har gjort en kortförvaring för kort jag fått och kort att ge samt referensexemplar av kort jag gjort till kalas etc. Jag har laminerat tomma lamineringsfickor och skurit dem i 2 ” x 7 ” stora bitar, gjort hål med den tillhörande ATC-punchen (som finns att köpa separat) och gjort 6 ” långa skåror i för korten. Jag trär alltså kortet genom skåran och hänger upp på snurran *nöjd*. Glömde fota själva upphängningsbiten, men ni förstår säkert hur jag gjort ändå.

Kortsnurra

Eventprojekt

torsdag, 30 april 2009

Mitt projekt som jag gjorde inför ScrapEvent 2009 och Jen Starrs Prima-kurs med glimmer mist. Ett urskoj projekt att göra. Det kan vara väldigt frigörande att kladda lite. Testa vetja! Jag satte fast ett par av fotona med 3D-kuddar för lite dimension.

Upptäckaren

MR minialbum blir dörrskylt

lördag, 11 april 2009

Fick ett minialbum att dekorera, å så snyggt. Som så många andra gillar jag vimplar just nu, de är ett så festligt och vackert alternativ till ballonger, så det var inte svårt att hitta på något att göra med dessa små läckerbitar till chipboardvimplar från Maya Road som kommer tillsammans med matchande chipboarddekorationer på ett ark. Papprena jag har använt kommer främst från 7gypsies serie Nottinghill. De flesta av chippisarna följer med vimplarna (blommorna, stjärnorna, cirklarna, borderna etc.) och så har jag toppat med lite smått och gott från Making memories, QuicKutz, Chatterbox och mer från Maya Road. Denna banner är tänkt att bli en dörrskylt till en liten pojkes rum.

Vimplar {dörrskylt}

Nya skor

söndag, 1 mars 2009

Dessa skor fick en liten Hugo på sitt dop som firades för ett par veckor sedan. Mammans favoritfärg är grön så det var inte svårt att gissa temafärgen - skorna passade således fin-fint till dopklänningen. Det finns ju en viss risk att alla framtida dop- och namnfestföremål får liknande skor. De är nämligen trivsamma att göra även om det tar en stund.

gröna skor