Arkiv för ‘ScrapHouse’ Category

Kärlek och vänskap alá Letterpress

onsdag, 13 januari 2010

Den som väntar på något gott… Jag lovade ju mer med Letterpress. Åh, vilken skojig sak, med lite övning och tålamod kommer det bli många fina saker så småningom.

Först ett kort med ett enkelt ‘HELLO’ och fint rosa band och assymetrisk bord.

{L} Hello

Och så en tag där jag uppreppat texten ‘I LOVE YOU’ flera gånger och sedan kladdat lite ovanpå - kanske får den hänga på en kärleksgåva?

{L} I love you

Min nya kompis {L} Letterpress

tisdag, 5 januari 2010

Tomten kom förbi med ett paket innehållande en {L} Letterpress från QuicKutz.

Man kan välja om man vill köpa Letterpress Combo kit (inklusive Epic six), Letterpress Starter kit (kräver en Epic six).  Letterpress Combo kit innehåller följande:

  • Epic Six Letterpress and Die-cutting Tool
  • Letterpress
  • Clear Packing Mat with Grid
  • Paper Placement Guides
  • Ink Base
  • Brayer
  • Ten A2 flat cards
  • Nine Printing Plates
  • Tube of Black Ink
  • Circle Cutting Dies

Som den pappersnörd jag är har jag längtat efter att få testa denna tryckpress för hobbyanvändare sedan jag såg första videoglimten. Känslan av kvalitetspapper tryckt på gammaldags vis med tillhörande präglad yta är oslagbar och det har varit en dröm att kunna göra åstadkomma det hemma. Tills nu. Vi börjar bli kompisar, {L} och jag. Att göra trycksaker med denna teknik är ett hantverk och ska ur alla synvinklar betraktas som sådant även om tryckpressen som sådan ger en nya möjligheter att reproducera ett alster. Här är en första titt på jag åstadkommit hittills. Det kommer mera var så säker :)

{L} Congratulations

Texten är tryckt med svart färg och det silvriga trycket har jag först “färgat in” med vanlig limpenna, kört igenom {L} och lagt bladsilver på - ett roligt sätt att förhöja effekten av prägligen som känns lyxigt och välarbetat.

{L} For you

Till den lilla tag:en har jag använt en cirkeldie (medföljer i Letterpress Combo kit, eller går att köpa separat CC-SHAPE-14-024). Min Epic Six skär som en gud och är även som ensamstående ett fint tillskott till maskinparken. Blommorna är ifrån ett rubonshäfte från Basic Grey.

En utmärkt tutorial som Marie Larsson på ScrapHouse har skrivit, finns här. Det finns ingen anledning för mig att uppfinna hjulet en gång till så… Läs den! Fråga gärna om ni undrar något mer. Eftersom färgen är oljebaserad och kletig är den lite klurig att få bort från plåtarna/präglingsplattorna och om man spiller på basen. Babyvåtservetter funkar med lite jobb, en bra stämpelrengöring likaså. För det allra värsta har jag använt kemiskt ren bensin (finns i rengöringshyllan i livsmedelaffären). I ScrapHouse blogg visas även urfina alster gjorda med {L}. Titta och njut!

the {BIG} reveal

fredag, 28 augusti 2009

Äntligen kan jag avslöja hemligheten!

Välkommen till ScrapEvent 2010!

Det tisslas och tasslas, det brainstormas och planeras. Men redan nu kan ni sätta ett kryss i almanackan och altra spargrisen.

Det nya ScrapEventet är en joint venture, en kombinerad satsning av ScrapHouse och danska Love2Scrap.

Yours truly kommer som ni kanske förstår att ingå i teamet. Det blir helt klart en pimpad och bättre version än tidigare år. Vi kommer att anstränga oss till det yttersta för att ge er en fulländad scrapupplevelse utöver det vanliga. För att detta ska bli möjligt säger vi hejdå till Hotel Scandic i Helsingborg och hej! till

Tivoli i Köpenhamn
17-18 april 2010

Eventet börjar på lördag morgon och avslutas söndag eftermiddag. Det blir sju kurser, alla med amerikanska instruktörer, och crop i Akvariet. Lunch x 2 och trerätters middag ingår självklart som vanligt samt entré till Tivoli förstås. Dessutom kommer det att finnas fyra scrapbutiker på plats.

Mer information kommer, men här kan ni smygläsa så länge.

Cherish life {minialbum}

lördag, 18 juli 2009

Jag fick världens finaste minialbum i mina händer för ett tag sedan: PurseBook/Butterfly book från Chatterbox (det finns i form av en stjärna också). Det följer även med en liten tygpåse som man kan dekorera.

Albumet har legat och väntat ett tag, inspirerat och lockat till annat skapande, tills temat kom till mig… Vi tog några foton av familjen i slutet av förra månaden och jag fastnade särskilt för ett av dem. Vi tittar upp mot skyn och spanar på en örn som råkade flyga över oss i stunden. Jag har redigerat fotot, gjort om det till gråskala och återanvänt det fyra gånger fast på varje kopia är en familjemedlem huvudperson och visas i färg. Dessa foton har jag använt till ett projekt i köket också, men det laddar jag upp i bloggen längre fram. De enda orden jag skrivit är happiness is a daily choice, Cherish life, Family och us. Det är en hyllning till det som är viktigast i livet och en påminnelse om att glädjas åt det, vara i nuet, att det är ett val att vara lycklig, ett val man gör varje dag, varje timme.

Albumet är ganska färdigt som det är, så vill man kan man bara smälla på foton och så är det klart, eller så kan man ju klä det i sin egen färgskala, eller göra som jag – hänga på lite charms. Jag har använt chipboardfigurer (från Maya Road och Bazzill), smyckesdetaljer som pärlor och kedjor, kulkedjor, en knappnål och ett band samt lite annat smått och gott.

Cherish life {minialbum}

Sommarens top 5 (QK flirt IV)

lördag, 4 juli 2009

Tänkte visa ett minialbum jag gjort till en kurs för ScrapHouse räkning. Det är ett litet clearalbum (3″ x 3″) från Maya Road  som jag lagt i en plåtask som det kommer blommor i från Making Memories. Figurerna och alfabetet är QuicKutz Flirt (nummer 5 i topplistan är ett skämt, gillar att bada men inte nödvändigtvis naken).

3x3" flirt minialbum

Album: Maya Road Clear Acrylic 3×3 Accordion Album
Blommor och plåtask: Making Memories TinCollectionFlowers
Papper: GCD Rose Colored Glasses #203, #206, #208 

Släpp den fångade kreativiteten lös – det är vår!

tisdag, 19 maj 2009

Prio ett är inte bloggen just nu som ni märker, tiden räcker inte till och långt ifrån allt på agendan klaras av under veckorna som går alldeles för fort.

En stor del av förra veckans egentid gick till att scrappa ett minialbum om mig och min familj. Vi var ute och åt picninc den 1 maj och dagen därpå genomförde jag en liten intervju med alla. Ja, utom lillprinsen då, hans rutor handlar om sådant han gillar/inte gillar. Det händer så mycket nu! Orden flödar från alla håll, båda barnen växer som ogräs, den ena både tappar och får nya tänder, den andra får bara nya. Den ene klättrar, den andra cyklar, den ene går rundor och upptäcker alla skrymslen, vrår, dörrar, luckor, böcker och den andra drömmer om hästar, gnäggar och hopplar.

Minialbumet är en Mixed media square book 8×8 från Fancy Pants och en förpackning innehåller 3 tjocka chipboardark, 2 tjocka filtark, 1 transparent ark, 2 tryckta transparenta ark samt 3 öppningsbara ringar. Det finns inga hål, utan du kan göra hålen exakt där du vill ha dem. Jag ville göra något roligt och färgglatt så det blev mycket stansande och kladd med färg, runt filtkanterna har jag sytt med scrapper’s floss. Som ofta när man släpper loss och jobbar med många färger och flera element blir det lätt obalanserat. Så för att binda samman alltsammans, lät jag några detaljer återkomma på varje uppslag som cirklarna och jeanshjärtanen. Pratbubblorna, och molnen finns också med på flera uppslag.

Stansarna jag använt är QuicKutz nesting circles, CC rainbow, REV speech bubbles, CC labels, REV Weather samt 4×8-alfabetet Chemistry. Människoikonerna har jag ritat av från det lilla chipboardsetet från Maya Road. Skulle nog inte kunna motstå att köpa en sådan die om jag sprang på en… :D

Bara vi idag just nu

Ibland när jag gör större projekt, som minialbum, så händer något på vägen som ställer mina första val av papper, färger och former helt på ända. Det kan vara lite frustrerande för den delen av min kreativa hjärnhalva som strävar efter balans och harmoni. Men vad gör det egentligen? So what om det inte blir som man först tänkt sig, det betyder ju inte att det är fel. Dessutom är det är ju resan som är det viktiga, minnet av den dagen bilderna togs och orden sades och det skojiga, frigörande i att efter långa dagar i kontorsstolen göra något med händerna som dagen därpå visar genom spåren av färg att man lever och att man lämnar ett avtryck.

National Scrapbooking Day {QK flirt III}

lördag, 2 maj 2009

Makalösa, kreativa, rara Åsa/Badanka hade ett lika rart paper piecing-projekt i sin klass på ScrapEvent 2009. Jag har klippt mer och mer på sistone så det passade mig perfekt att få testa att göra det på Åsas vis. Det är ett väldigt trevligt sätt att skapa och lite mer miljövänligt med tanke på att man kan använda alla sina spillbitar.

På min gata

Jag älskar väskor så det är klart att tjejen skulle ha en sådan på armen! Väskan kommer förstås från QuicKutz nya giftset Flirt. Visst är den moderiktig och snygg? Tror det finns många bland småfolket som skulle gilla att få en klippdocka med massor av accessoarer. Förresten, när ni ska pyssla med paper piecing, kolla igenom era dies, det blir jättesnyggt att kombinera handklippt och stansat.

Jag modifierade även min klippdocka med lite blonda slingor, jag har ju mörk-blont-rött hår, och dingliga örhängen eftersom jag brukar ha sådana på mig (dock inte lika ofta sedan lill-gangstern föddes eftersom de ju är så skojiga att dra i).

National Scrapbooking Day {QK flirt II}

lördag, 2 maj 2009

Det nya giftset:et Flirt fick mig som sagt att tänka på Sex and the City och New York. En dröm som jag har haft ända sedan jag upptäckte kläder, skor, väskor och shopping är att åka till New York och shoppa utan att behöva tänka på hur mycket det kostar. Kunna shoppa hejdlöst alltså ;) Inte ett dugg miljövänligt, men roligt! Jag har faktiskt mindre ytliga drömmar också. Men de spar vi till en annan layout. På denna layout började jag med att rita och måla ett tegelstensmönster men jag var tydligen inte färdig med Jenny Sandbergs akryl- och stämpelteknik från ScrapEvent 2009 för innan jag visste ordet av hade färgen tagit kontrollen över mig och hamnat både i kanterna och på baksidan av pappret. Inte så konstigt i och för sig. Det är ju skojigt att kladda och de nya stämplarna är så läckra!

Drömmen om NY

I nederkanten gjorde jag en bård med nästan alla de nya diesen i Flirt, det enda som inte finns med är jordgubben, det rosa bandet och blomman med vasen. Med detta vill jag visa att man kan ösa på med formerna, att skapa handlar om att utmana ramarna, att bejaka frispråkigheten inom sig och att utvecklas. Gör bårder, ramar, lägg lager på lager eller gör oväntade kombinationer. Allt är inte vad det ser ut att vara.

En del är väldigt duktiga på att omvandla dies, använda dem på annat vis än vad som avsetts. Har du gjort något annorlunda med en die? Jag är jättesugen på att se!

I nästa inlägg visar jag hur fint det kan bli när man kombinerar handklippt med stansat – det ena behöver ju inte utesluta det andra.

National Scrapbooking Day {QK flirt I}

lördag, 2 maj 2009

Fyra nya cookie cutter giftset i olika färger från QuicKutz har kommit till världen, det är Enjoy, Flirt, Relax och Reuse. Jag har fått jobba med Flirt, ett giftset i rosa med skojiga atteraljer i Sex-and-the-City-stil samt ett underbart alfabet som jag blev kär i vid första ögonkastet. Men vad ska man med en pudel till? Tja, säga förlåt t.ex. Idén kom till mig blixtsnabbt – ett bevis på att man aldrig ska avfärda något även om det verkar konstigt. Kreativitetens vägar är outgrundliga och oändliga. Här är två kort med samma upplägg men olika stil.

Göra en hel pudelGöra en hel pudel

Att göra en hel pudel är ju populärt numera ;

Pudeln, bokstäverna, kronan (bakom blomman på översta kortet), samt hjärtanen på det nedre kortert följer alla med qiftset:et.

Vad man kan göra med fotosnurran från 7gypsies

torsdag, 30 april 2009

Min snurra från 7gypsies har fått ett nytt användningsområde. Jag har gjort en kortförvaring för kort jag fått och kort att ge samt referensexemplar av kort jag gjort till kalas etc. Jag har laminerat tomma lamineringsfickor och skurit dem i 2 ” x 7 ” stora bitar, gjort hål med den tillhörande ATC-punchen (som finns att köpa separat) och gjort 6 ” långa skåror i för korten. Jag trär alltså kortet genom skåran och hänger upp på snurran *nöjd*. Glömde fota själva upphängningsbiten, men ni förstår säkert hur jag gjort ändå.

Kortsnurra