Arkiv för ‘Anslagstavlan’ Category

Vinnare!

måndag, 15 november 2010

Vinnare av den nya boken Scrapbooking - en kreativ kraft är…

omslag_scrap.jpg

Anki och Lindha som lottats fram med hjälp av random.org

lotterywinners.jpgGrattis till er båda. Boken skickas med post från förlaget!

Tävling!

onsdag, 20 oktober 2010

Jag strösslar verkligen inte med inläggen nuförtiden. Tror det var över ett halvår sedan sist. Men nu har jag i alla fall en dundertrevlig anledning att skriva ett inlägg.

I våras blev jag tillfrågad att medverka i en svensk inspirationsbok om scrapbooking. Så under några veckor pågick det ett intensivt skapande innanför dörrarna till mitt arbetsrum. En del av alstrerna finns nu med i boken som, att döma av det jag sett, är sprängfylld med söta och snygga projekt och så mina lite galnare och spretigare grejer. Alla foton i boken är tagna av den makalöst talangfulla Åsa/Badanka.

omslag_scrap.jpg

Vinn den nya boken Scrapbooking - en kreativ kraft

Nu har du chansen att vinna boken Scrapbooking - en kreativ kraft som just kommit rykande färsk ur tryckpressen. Bli medlem i bokklubben Skaparglädje så är du med i utlottningen av 2 ex av boken. Glöm inte bort att skriva en kommentar till detta inlägget i min blogg när du blivit medlem. Sista datum är den 5 november.

Om du inte vinner får du möjlighet att köpa boken i november genom klubben Skaparglädje. OBS! Boken kommer inte ut i detaljhandeln förrän i maj så du som vill ha den redan nu - gå med i Skaparglädje!

Här är ett smakprov från ett av mina projekt ur boken, en layout om den regniga sommaren när jag var fem år och övertalades att vara med i Värmlands folkblad med pappa.

turmedvadret.jpg

Tips, tack!

tisdag, 5 januari 2010

Behöver något snyggt, typ smyckesträd, att hänga mina smycken på (främst örhängen, men även några halsband och ett par armband). Bring me the links!

the {BIG} reveal

fredag, 28 augusti 2009

Äntligen kan jag avslöja hemligheten!

Välkommen till ScrapEvent 2010!

Det tisslas och tasslas, det brainstormas och planeras. Men redan nu kan ni sätta ett kryss i almanackan och altra spargrisen.

Det nya ScrapEventet är en joint venture, en kombinerad satsning av ScrapHouse och danska Love2Scrap.

Yours truly kommer som ni kanske förstår att ingå i teamet. Det blir helt klart en pimpad och bättre version än tidigare år. Vi kommer att anstränga oss till det yttersta för att ge er en fulländad scrapupplevelse utöver det vanliga. För att detta ska bli möjligt säger vi hejdå till Hotel Scandic i Helsingborg och hej! till

Tivoli i Köpenhamn
17-18 april 2010

Eventet börjar på lördag morgon och avslutas söndag eftermiddag. Det blir sju kurser, alla med amerikanska instruktörer, och crop i Akvariet. Lunch x 2 och trerätters middag ingår självklart som vanligt samt entré till Tivoli förstås. Dessutom kommer det att finnas fyra scrapbutiker på plats.

Mer information kommer, men här kan ni smygläsa så länge.

Fredagsmys släng dig i väggen

onsdag, 17 juni 2009

Fredagsmys i all ära, men min favorittid för att läsa böcker, se film, lyssna på radio och konsumera media enbart för njutningens skull är nog ändå sommaren och i synnerhet semestern under regninga dagar. Vi tittade massor på film under både sommar som vinter innan vi flyttade hit, och nu har filmintresset vaknat till liv ordentligt igen. Med bästa tajmingen kom då ett erbjudande från Buzzador och LOVEFiLM. Vi har nu sett Min brors flickvän (smålustig feel-good-film) och Barbie: Tummelisa (6-åringen älskade den och det hade jag också gjort när jag var i hennes ålder och vi vuxna hade också mycket bättre behållning av den än jag väntat mig, till och med svärfar fick erkänna att han tyckte om den lite). Nu har vi två nya filmer på väg. Ser fram emot att krypa upp i soffan och se dem utan det strul som vi vant oss vid när vi hyrt film (streamat) via nätet.

Vill ni också prova LOVEFiLM kostnadsfritt* i en månad? Du får prova på filmpaketet med 2 filmer hemma samtidigt max 4 st/mån, dvs. max 4 filmer under kampanjperioden. Du kan enkelt låta provperioden automatiskt gå över i LOVEFiLMs sommarerbjudande. Film hela sommaren betyder att du förlänger 2 månader och betalar halva priset (99 kr mot ordinarie 198 kr). Du sparar 198 kr och får hyrfilm i tre månader för endast 99 kr. Klicka här.

Stoltast i världen

lördag, 13 juni 2009

…var jag igår.

Efter år av arbete och månader av slit gick S upp med sin avhandling. Han gjorde bra ifrån sig och efter 3 timmar av presentation och diskussion gick betygsnämnden ut för överläggningar. De kom ut med det enhälliga beslutet att han var godkänd och därmed förtjänat titeln teknologie doktor.

Största bedriften i min bok är ändå att han lyckats sitt uppe sent, de sista veckorna till tidig morgon, och skriva och ändå vara föräldraledig och tagit hand om barnen på dagarna. Det utan att vara särskilt grinig. Trött javisst. Men ändå mer eller mindre sitt vanliga vänliga jag. Så hade det troligen inte varit om det varit jag. Men jag valde att inte hoppa på det tåget när det passerade mig.

På kvällen firade vi i alla fall med caterad buffe och hemlagad dessert i form av favoriten hallonsoppa med mörk chokladtryffel och vaniljkex. Trevliga tal var det också. Och pappa som inte hade tänkt tala, sade ändå några ord med en anekdot som fick salen att skratta gott. Vi blev rörda till tårar alla tre: pappa, S och jag. Mitt eget tal var rent retoriskt det sämsta jag hållit hittills, men också i topp två av de mest känslofyllda. Jag har blivit en mjukis på senare tid.

Congratulations Älskling! Love you.

Till minne av Chris

onsdag, 22 april 2009

En av de bästa sakerna med min hobby är att man lär känna så många fina människor både irl och på nätet. För drygt ett och ett halvt år sedan träffade jag Chris för första gången på en pysselträff med gemensamma pysselvänner. Det finns själar som gör stora avtryck i andras hjärtan trots att mötena varit relativt få och korta. Chris var en sådan person. Under påskhelgen vann cancern och Chris vandrade vidare och lämnade sin man, sin familj och sina vänner i stor saknad.

Till minne av Chris (och alla andra älskade vänner) som lämnat oss finns nu den här insamlingen.

Till minne av Chris säljs även en speciell stämpelkollektion i mycket begränsad upplaga, 120 st/motiv (totalt två motiv), på Stämpelgården. Alla intäkter från stämpeln går oavkortat till Cancerfonden. Alltså, för varje såld produkt går 100 kronor till kampen mot cancer.

Stämplarna släpps till försäljning onsdagen den 22 april kl 10.00. Du köper dem hos Stämpelgården: www.stampelgarden.se 

Till minne av Chris

När jag hörde om stämplarna kände jag genast att jag ville göra något mer än att bara köpa stämplarna. Därför har jag beslutat att skänka den ena stämpeln, den sorgsna renen, till en medpysslare. Det är mitt sätt att sprida lite glädje i det svåra. Jag kommer alltså lotta ut stämpeln i bloggen och jag återkommer med mer information om det i nästa inlägg.

Var rädda om varandra.

Måste bli mina

tisdag, 31 mars 2009

Skiter just nu i det jag skrev igår (litegrann i alla fall) mitt hjärta kan inte sluta åtrå dessa: QK Rainbow 4×8 alpha 4X8-RAINBOW-C, QK Rainbow and cloud CC-SHAPE-2-022, QK Bird KS-0918, QK Tree REV-0182-D!

Who needs sex när man kan papperspyssla?

För övrigt håller jag på att acceptera att just nu får jag skapa i små doser om jag ska hinna med det alls. Under en period har jag förutom jobb haft minst två kvällsaktiviteter per vecka. Denna och förra blir det tre, varav en dayjob-relaterad, i veckan. Plus att jag har lite extrajobb av att stå i på kvällarna när barnen lagt sig. Jag jobbar dock inte hela tiden, jag surfar också ;) Ikväll påbörjade jag ett scrapprojekt som jag ser fram emot att det ska börja ta form. Men som vanligt när jag väl börjar har jag ändå svårt att sluta och min dejt med sängen har blivit försenad.  Igen. Dock är det bättre med små, små steg mot en bättre sömnrutin än inga steg alls.

Och tack till min käre man som är föräldraledig och sköter markservicen i högre grad och med gladare humör än jag gjorde (vi har inte begåvats med samma mängd tålamod). Tack vare det har jag orken att lyckas vara den sorts mamma jag vill vara den tid jag har med våra barn. Jobbar på att bli en bättre fru också. Love you!

En present?

lördag, 21 februari 2009

Gillar ni spel? Sugen på en kontroll som inte kostar skjortan och inte mindre än 10 spel? En present till barnen/mannen/frun? Eller DVD-spelaren kanske har gått sönder? Kanske en Xbox skulle smaka? Den fixar både spelen och filmen.

Bröstpump någon?

onsdag, 11 februari 2009

Jag har uppdaterat bloggloppis-sidan med den sedan länge utlovade bröstpumpen. Det är en bra elektrisk variant som även går att använda manuellt och med batterier. Har ni kolikbarn som dricker ur nappflaska så hittar ni även Dr Brown-nappflaskor där. Vi har planer på att rensa mer, troligen kommer bland annat en X-box dyka upp snart. Och barnklädor i olika storlekar. Två gröna (enfärgade) soffor i gott skick också. Se mer här.