Arkiv för ‘Mat & dryck’ Category

Jaha

torsdag, 18 december 2008

Då måste man skaffa sig en sådan där liten gasolbrännare också. Såg ni glassbomben i Leilas jul? Synd man inte kan få en smakbit via TV:n.

Snabblagat någon?

onsdag, 21 maj 2008

Är ju hemma på dagarna nu med Liten och har, när fröken Frågvis är på dagis, svårt att hinna både laga (om det inte finns rester) och få i mig någon lunch. Om sanningen ska fram så glömmer jag faktiskt av att äta lunch helt och hållet ibland då jag hellre scrappar om och när Liten sover än slösar den tiden på mat *rullar på ögonen åt mig själv*. Frukost äter jag alltid även om det blir sent ibland eftersom Liten kommer i första hand. Frukost är en god vana som jag började med under min första graviditet. Hann/kunde inte äta frukost förr i tiden. Behöver komma på snabblagade lunchrätter som är goda, inte ökar på sötsuget, inte kräver värsta skafferiet eller efter-gravid-magen för mycket sällskap för jag är inget bra på att banta och har ingen lust heller. Vad har ni för mumsigt i era receptböcker? Tipsa mig!

01.08.2007_Hallonchock

onsdag, 1 augusti 2007

Bjöd Karin på en smoothie igår som gick hem. Hon bad om receptet, så jag tänkte att jag skulle dela med mig till er alla här. Receptet har jag i min tur fått från Ica Kvantum i Hörby.

4 pers

4 dl frysta hallon
4 dl Proviva hallondryck
4 dl Naturell yoghurt
4 msk havrekli eller vetekli (jag använder havregryn)
2 tsk honung

Lägg alla ingredienser i en mixer och blanda tills smoothien är slät och härligt hallonröd. Servera!

Prova även med fryst fruktblandning med mango etc. och Proviva mangodryck - också gott!