Arkiv för ‘Presenter etc.’ Category

Doptavla

fredag, 23 oktober 2009

Jag har blivit söt igen nu efter att ha varit som en citron i ett par dagar i början av veckan. Ja, inte hela dagarna men jag har varit liksom grundsur, ömklig och pluttig. Inte helt utan anledning ska tilläggas (det finns fler än en), och samtidigt som det har tagit energi så har det gett energi inom andra områden. Tur att man har både avlönat jobb och frivilligjobb, barn och inte minst PYSSEL, samt en och annan turkisk peppar och en skön sjukgymnast (efter olyckan) som distraherar en.

Det är med andra ord dags för något färgglatt och trevligt här i bloggen. Inspirerad av framförallt Helena, visste jag precis vad jag ville göra till min väns dotter med anledning av hennes dop. Den var underbart rolig att göra och det är inte helt omöjligt att det blir fler.

Doptavla

Färgglada presenter

fredag, 7 november 2008

Presenterna till förra helgens barnkalas blev enkla och färgglada med gemensamt tema. Jag har använt en hög med chipboardbokstäver som legat i gömmorna ett tag, målat och sytt ihop med scrapper´s floss.

Färgglada presenter

Hipp, hipp Hurra!

söndag, 21 september 2008

Min käraste fyller år idag så vi har firat litegrann bara familjen med tårta och presenter. Den stora balunsen får vänta till disputationen i vår. Här nedan syns kortet han fick, jag tyckte det passade eftersom födelsedagar ju just handlar om att fira födelsedagsbarnet för just den han (eller hon) är.

Thanks for being you

Det är ett kort med QuicKutz GooseBumpz-die Thanks (GB-030). Jag har embossat 3 st spillbitar av mönstrat papper (2″x 2″) samt en remsa plast (6,25″x 1,5″) som jag slipat lite på upphöjningarna. Plastremsan har jag satt fast med 3D-kuddar så det bildas skuggor med ordet Thanks på bakgrunden. Jag har monterat på en vit matta som i sin tur monterad på en bit grön slät Bazzill som jag vikt och sedan skurit rent på framsidan så att denna är kortare än baksidan. Kortet är ca 6,5″ brett och ca 2,5″ högt.

Puss på dig älskling!

Och så här såg förresten presenterna ut:

Present till käraste

Och här är presenten till M’s kompis A som hade femårskalas idag. Jag brukar koncentrera mig på att göra färgglada paket och söta, snabbgjorda kort. Barn bryr ju sig mest om det som är i :-)

Present till femåring

02.02.2008_Presenter

lördag, 2 februari 2008

Presenter är roliga att ge (och få) och jag är en sådan som gillar att slå in dem fint också. Denna fick Marie fick härmomdagen som tack för hjälpen.

Tack-för-hjälpen-present

Till kortet har jag använt min egen stämpel Hjärtpost som finns att köpa på Sweetish. Har en till tack-present att fixa *funderar*. Förresten kanske ni har sett att jag numera även skriver för Sweetish-bloggen? Titta in där emellanåt, vetja!

17.01.2008_1826 dagar…

torsdag, 17 januari 2008

är det sedan M föddes. Igår fyllde hon fem år! Det känns som det bara var häromdagen som vi höll henne för första gången och samtidigt är det evigheter sedan. Den dagen var den mest häftiga och omvälvande dagen hittills i mitt liv. Jag har nog aldrig känt mig så stark, så kraftfull, förväntansfull, skräckslagen och så tillfreds som då. Att förlösa ett barn är det coolaste jag någonsin gjort, och snart är det dags igen. Jag vet att det finns många tragiska förlossningar också, att massor av föräldrars drömmar slutar i sorg och smärta. Jag känner stor sympati för dem. Särskilt tänker jag på ett par i min närhet. Ändå ser jag med förväntan och glädje fram emot vår nästa förlossning och hoppas att den blir lika positiv och stark som vår förra. Att allt går bra och att vi får ta hem en frisk liten lillasyster eller lillebror till vår stora tjej.

Vi firade genom att på svenskt vis sjunga (Vi gratulerar alá Skåne) för henne på morgonen och ge henne presenterna. Hon fick lite nyponsoppa och kex på sängen eftersom hon har svårt att äta direkt när hon går upp. Hon blåste ut ljusen i djurkaravanen. Sedan var det dags för dagis. S och jag åkte till Lund för ultraljudsundersökning och sedan till våra jobb. På kvällen åt vi middag och sedan sjöng vi igen (Happy Birthday) och åt tårta. M räknade ljusen innan hon blåste ut dem. Ville nog försäkra sig om att det var rätt summa. På söndag är det dags för kalas på Skattkammarön. Hon fick välja mellan det och att ha det hemma och hon valde det förra. Barnen brukar tycka det är kul där i alla fall och hon har längtat efter och pratat om detta länge. Kompisarna också, tror jag. Viktigast är det att det blir ett roligt kalas för M och det kan vara värt några kronor att inte slita med mat, lekar och kalaspyssel med min stora mage.

M fem årM fem årPresent till femåringFödelsedagscupcake

18.11.2007_En till present

söndag, 18 november 2007

…denna gång till goda vänner i Malmö. De fick scrappade ljuslyktor som jag tyvärr glömde att ta foto på. Scrappandet bestod av att lägga ett varv vitt filltband från Queen & Co runt ett par lyktor för värmeljus. Snyggt blev det. Så nu måste jag köpa mer filtband så jag kan göra lyktor till dukningarna inför helgerna. Här är kort och paket i alla fall.

Gå-bort-present

18.11.2007_Som smällkaramelleR

söndag, 18 november 2007

Är dessa kort och paket till M:s kompisar R och R från Kävlinge och dagiset där som hade femårskalas på Skattkammarön idag.

Present till femåringPresent till femåring

Oj! så trött hon var efter att ha lekt där. Vi åkte till Karin efteråt för att hämta och lämna lite saker, och vi hade inte varit där mer än ett par minuter så ville hon åka hem. Vilket trevligt barn man har uppfostrat ;-) Lösningen hette Lejonkungen, som hon ännu aldrig sett hela av och gissa om hon var lycklig och tyckte att vi skulle stanna hos Karin lääääänge nästa gång eftersom Karin var så snäll att låta M få låna filmen. Karin är så härlig och insiktsfull. Mår bra på alla plan efter att ha träffat henne. Det är inte en massa plattityder utan skojigheter blandat med allvar, skratt blandat med klokheter. Hon är bara Karin, även om det inte är så bara. Sedan gör det ju inget att hon har en massa godsaker att titta på, både vad gäller pysselsaker och alster.

23.08.2007_Pärlplatta och detta har hänt

torsdag, 23 augusti 2007

Jobbar igen och har hur mycket som helst att göra. *Pust*. Har på sistone, förutom jobb, hunnit med att göra några glasunderlägg som skyddar våra nya soffbord. Årets snabbaste och enklaste pyssel. Du tar några av Scenic Route’s nya papper, skär till i lämplig storlek och laminerar. Bilder kommer senare. Måste vara hemma och komma ihåg att fota i dagsljus.

Jag har även klätt om en snygg stol köpt på loppis. Sytt för hand. Det var pilligt det. Men det blev bra!

M och jag (ja, mest jag då) har även sorterat hennes leksaker och lagt undan sådant hon inte använder. Passade på att ta foton, körde ett macro så de ser ut som polaroidbilder, laminerade och satte på lådorna. Nu vet alla var varje sak hör hemma och förhoppningsvis blir det lite bättre ordning här hemma av det. Bilder? Ja, det får bli en annan dag det. I alla fall var detta övning inför den Stora inredningen av hennes nya rum. Om det blir klart någon gång.
Jag h a r faktiskt bildbevis på något. Gjorde ett kort med pärlplatta till Tage-killen. Present till tvååring

Och vet ni vad, det är bara en månad kvar till LeMarcs nya skiva hamnar i min brevlåda. Och om ytterligare två månader är jag i Göteborg och lyssnar på honom live. Härligt.

27.06.2007_Tvångspysslat

onsdag, 27 juni 2007

Mitt gudbarn har fyllt ett år, så jag ha trotsat olusten och pysslat fram en paketinslagning med litet kort.

Present till ettåring

Min brors bonusdotter ska konfimeras nästa helg så jag har pysslat ett kort till henne också, men det laddar jag först upp efter helgen.

20.05.2007_Rosachock!?

söndag, 20 maj 2007

Kort till 6-årig prinsessaPresent till sexåring