Arkiv för ‘Kort & sånt’ Category

Papperspysslare förena er!

fredag, 2 april 2010

Ni har väl reggat er på Brunsons CyberCropsforum? Ni har ända till den 11 april att ladda upp bidrag till alla skojiga tävlingar. Min tävling är inspirerat av de stundande bröllopstiderna och har temat något gammalt, något nytt, något lånat. Den är öppen för kort, scrap och alter så det är bara att kicka igång kreativiteten och skapa.

Här är min tolkning. Kanske kan den inspirera er.

c_0170.jpg

Mitt nya är ett papper från Collage Press (Sweet Shoppe ‘Hey Cupcake’), mitt gamla är en boksida ur en billig pocketutgåva av 1700-talspoesi (ja, en del tycker det är helgerån att riva sidor ur böcker, men jag tycker nog att det beror på vilken sorts band och utgåva det är). Slutligen, mitt lånade är en av sonens duplolegobitar som jag använt som stämpel (de små cirklarna lite överallt på kortet).

Det mesta av materialet finns hos Brunsons.

Kärlek och vänskap alá Letterpress

onsdag, 13 januari 2010

Den som väntar på något gott… Jag lovade ju mer med Letterpress. Åh, vilken skojig sak, med lite övning och tålamod kommer det bli många fina saker så småningom.

Först ett kort med ett enkelt ‘HELLO’ och fint rosa band och assymetrisk bord.

{L} Hello

Och så en tag där jag uppreppat texten ‘I LOVE YOU’ flera gånger och sedan kladdat lite ovanpå - kanske får den hänga på en kärleksgåva?

{L} I love you

Min nya kompis {L} Letterpress

tisdag, 5 januari 2010

Tomten kom förbi med ett paket innehållande en {L} Letterpress från QuicKutz.

Man kan välja om man vill köpa Letterpress Combo kit (inklusive Epic six), Letterpress Starter kit (kräver en Epic six).  Letterpress Combo kit innehåller följande:

  • Epic Six Letterpress and Die-cutting Tool
  • Letterpress
  • Clear Packing Mat with Grid
  • Paper Placement Guides
  • Ink Base
  • Brayer
  • Ten A2 flat cards
  • Nine Printing Plates
  • Tube of Black Ink
  • Circle Cutting Dies

Som den pappersnörd jag är har jag längtat efter att få testa denna tryckpress för hobbyanvändare sedan jag såg första videoglimten. Känslan av kvalitetspapper tryckt på gammaldags vis med tillhörande präglad yta är oslagbar och det har varit en dröm att kunna göra åstadkomma det hemma. Tills nu. Vi börjar bli kompisar, {L} och jag. Att göra trycksaker med denna teknik är ett hantverk och ska ur alla synvinklar betraktas som sådant även om tryckpressen som sådan ger en nya möjligheter att reproducera ett alster. Här är en första titt på jag åstadkommit hittills. Det kommer mera var så säker :)

{L} Congratulations

Texten är tryckt med svart färg och det silvriga trycket har jag först “färgat in” med vanlig limpenna, kört igenom {L} och lagt bladsilver på - ett roligt sätt att förhöja effekten av prägligen som känns lyxigt och välarbetat.

{L} For you

Till den lilla tag:en har jag använt en cirkeldie (medföljer i Letterpress Combo kit, eller går att köpa separat CC-SHAPE-14-024). Min Epic Six skär som en gud och är även som ensamstående ett fint tillskott till maskinparken. Blommorna är ifrån ett rubonshäfte från Basic Grey.

En utmärkt tutorial som Marie Larsson på ScrapHouse har skrivit, finns här. Det finns ingen anledning för mig att uppfinna hjulet en gång till så… Läs den! Fråga gärna om ni undrar något mer. Eftersom färgen är oljebaserad och kletig är den lite klurig att få bort från plåtarna/präglingsplattorna och om man spiller på basen. Babyvåtservetter funkar med lite jobb, en bra stämpelrengöring likaså. För det allra värsta har jag använt kemiskt ren bensin (finns i rengöringshyllan i livsmedelaffären). I ScrapHouse blogg visas även urfina alster gjorda med {L}. Titta och njut!

Något att hänga i granen?

lördag, 5 december 2009

Ville göra något med min katt från Penny Black (han hänger i en tvättlina egentligen). Och alla vet väl, även vi som aldrig ens ägt en katt, att de gillar att hoppa upp i julgranen. Tänkt och gjort, ett roligt kort att göra. Granen består av stansade hjärtan som jag målat och monterat ovanpå varandra och uppochner. Motivet och alla granhjärtan är målade med Tombows.

Katt i gran

Tjingeling, nu ska jag packa inför min scrapträff i morgon.

Fars dag

söndag, 8 november 2009

Har ni firat idag?

Mina barns pappa, min man, har fått en present och detta kort:

Father's day

Och min pappa har förhoppningsvis fått detta kort på posten ihop med en traditionell, kanske vinstgivande gåva:

Fars dag

Snart fredag

torsdag, 5 november 2009

Jippie! Snart har hela arbetsveckan gått vi har fått vara friska (så frisk man nu kan vara på hösten). Hoppas att vi kan ducka för de flesta infektionerna i höst och vinter, hjärtat värker ju så när de små är sjuka.

Tänkte visa ett par kort jag gjort för Brunsons. Mer kan ni se i Brunsons-bloggen på fredag.

Hej

Hjärtats boning

Första kortet för Brunsons {embrace passion}

fredag, 30 oktober 2009

För ett tag sedan fick jag mitt första paket från Brunsons. Passion, det är vad denna hobbyn är för mig så det var lite roligt att få en stämpel med orden embrace passion. Sara hade plockat ihop ett saker helt efter min smak, ett kit med många möjligheter, så jag behöver väl inte säga att det var ett stort nöje att sätta saxen i det. Vilken lyxstart på uppdraget. :D Här är första kortet, tyvärr är fotot lite skakigt, det var både mörkt ute och jag var trött och darrhänt. Två nya kort, som är bättre fotade och som ser helt annorlunda ut, kan ni se i Brunsons blogg i morgon fredag.

Embrace passion 1

no.1

måndag, 12 oktober 2009

Detta kort fick min älskade man när han fyllde år.

No.1

Höstrusk

söndag, 11 oktober 2009

Idag är en sådan där höstruskig dag men i våra hjärtan lyser solen. Jag och Hopplerskan har varit på dop idag. Hon var snäll och gick med på att skjuta på sin ridlektion för att kunna vara med, och det är verkligen inte en liten sak för en hästtokig tjeja. Och tur var det för Liten mår inte så bra och S var tvungen att stanna hemma med honom och hade inte kunnat ta henne till ridningen i alla fall.

Jag har gjort en present som jag får visa vid senare tillfälle men så länge får ni titta på ett höstkort, ett passande kort en dag som denna. Jag sitter framför brasan och väntar på att potatisen till middagen ska bli färdig. Ha en skön söndag.

Höst

Vingar av guld

söndag, 4 oktober 2009

Ytterligare ett av de första korten efter pysseltorkan. Blev riktigt nöjd. Undrar om man kan få vingar av guld när man kommer till himlen om man har varit riktigt snäll på jorden.

Guldvingar

Idag har vi haft gäster. Maten blev bra och sällskapet var trevligt. Vi hade gäster ganska ofta förr, men nuförtiden har vi perioder som är ganska lugna. Det kanske är därför det var mer välstädat hemma hos oss förr ;) Nu har vi samlat på oss några returbjudningar. Det är faktiskt dags i morgon igen, dock inte en returbjudning. Det var länge sedan vi sågs så det ska bli spännande att höra vad som har hänt sedan sist.