Arkiv för ‘Återvunnet’ Category

30.3.2008_Håller er på halster…

söndag, 30 mars 2008

Nej, jag har inte legat på latsidan sedan sist. Har både scrappat och pysslat med annat som ni snart ska få se. Nya utmaningar väntar både mig och er. Snart i en blogg nära dig. Missa inte.

01.03.2008_Ny *älskar*

lördag, 1 mars 2008

Lovade ju att visa den första bebis-layouten. Jag fick en sprudlande inspirationskick som hette duga och tjoff sa det och layouten var klar (nåja, förutom att jag sov på saken först eftersom idén kom till mig när jag satt och nattammade precis innan jag skulle sova). Inspirationen kommer från flera ställen: Swe scrapbooks vitt-på-vitt-utmaning från några månader sedan, ett hjärta gjort av genomskinliga knappar i en scraptidning, en layout av Lucy, m.m. Älskar resultatet. Är så nöjd med helheten, det vita, det oskyldiga - allt. Bebisfötter är också bland det finaste som finns.

Ny

29.02.2008_Layout med fotostämpel

torsdag, 28 februari 2008

Jag fick en fotostämpel av Martina gjord efter fotot jag mailat med anledning av A:s födelse. En fin present jag kommer ha mycket glädje av. Tack Martina!
Har ni tänkt på att man kan göra mer än kort med en fotostämpel? Jag har gjort en layout med min skatt. Sedan lovar jag att jag ska visa er den första layouten jag gjort om/med A inom någon dag eller så.

A

28.02.2008_Inspirationsbok

torsdag, 28 februari 2008

Häromdagen lovade jag att ni skulle få se min inspirationsbok. Den är gjord efter Karins färgutmaning som hon hade på sin födelsedag och ni kanske har sett den hos henne. Men jag bjuder på en extra bild här. Hade tänkt på hur min inspirationsbok skulle se ut ett tag, dvs. vilken typ av bindning och så. Plötsligt kom det till mig - receptpärmen från Guldfågeln, som jag liksom en hög med scrappare, beställde före jul. Perfekt! Jag vill kunna riva ut sidor som jag inte vill ha längre eller som blivit “fel” på något vis. Och med Karins utmaning fick jag en bonus-anledning att använda en hel hög med härliga färger.

InspirationsbokInspirationsbokInspirationsbok

25.02.2008_Krystat kortpyssel samt teaser

måndag, 25 februari 2008

Veckan innan A föddes var jag så frustrerad och uttråkad att det pyrde svavel ur öronen. Eftersom det verkade dröja rejält innan jag skulle få krysta på riktigt, krystade jag fram en hög med kort för att inte gå av på mitten, lite så där enkelt och blahigt men ändå acceptabelt. Kom ihåg: imorgon är en ny kreativ dag och “embrace imperfection”.

Men ni får hålla utkik här de närmsta dagarna, för när jag får en chans ska jag nämligen visa upp något mer upplyftande som jag gjorde förra veckan - en inspirationsbok. Då sprudlade kreativiteten trots eller tack vare min nya liv som tvåbarnsmamma. Jag fick en kick av idén och materialet, och resultatet blev färgsprakande. Kul! Här är en teaser…

Inspirationsbok

18.02.2008_This is A

måndag, 18 februari 2008

A

On february 16, 2008, a little boy entered the world after 41 weeks and 3 days inside his previous home in the belly. He weighed 3590 g (7.9 pounds) and was 50 cm tall. He is already quite curious and has perky eyes.

The water broke around 3.40 on Saturday morning and shortly after we went to the Hospital which is 20 minutes away. The delivery went faiirly smooth with the aid of IV that stimulates the contractions and “happy gas”. M was at our friends’ house playing all Saturday and most of Sunday, We came home Sunday around lunchtime and the first meeting with big sis went well. He was approved although he is not a little sister but a little brother.

Now he is two days old and he eats a lot and sleeps fairly little. Life is good.

17.02.2008_Det här är A

söndag, 17 februari 2008

A

Igår, den 16 februari 2008, kl. 17.02 tittade en liten pojke ut efter 41 veckor och 3 dagar i magen. Han vägde 3590 g och var 50 cm lång. Han är redan en nyfiken krabat med pigga ögon.

Vattnet gick strax före 4 natten till lördag och vi åkte strax därefter till sjukhuset. Förlossningen gick smidigt med hjälp av värkstimulerande dropp och lustgas. M har fått vara hos kompisar och lekt hela lördagen och det mesta av söndagen. Vi kom hem vid lunchtid idag och det första mötet med storasyster gick bra. Han är godkänd trots att han inte är en lillasyster utan en lillebror.

11.02.2008_Utmanad

måndag, 11 februari 2008

Har blivit utmanad av Marie.
Regler: Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg där den svarar på frågorna. I slutet av inlägget utmanar bloggaren nya personer.

1. Vad gjorde du för tio år sedan?
Jag var 21 år gammal och nyförlovad. Jag bodde i synd tillsammans med S i Canada och gick en utbildning i data och administration.

2. Vad gjorde du för ett år sedan?
Februari 2007 jobbade jag som teknikinformatör precis som nu.

3. Fem snask du gillar?
Choklad, salt lakrits, jordnötter, jordnötsbågar och frozen yoghurt.

4. Fem sånger du kan hela texten utantill?
Det är nog ganska många. Frågan är om jag kommer ihåg att rada upp några. Balladen om Fredrik Åkare och Fröken Cecilia Lind, Ett av dom sätt, En sån som jag, Att angöra en brygga, the Boxer och ganska många barnvisor.

5. Vad skulle du göra om du var miljonär?
Hur många miljoner pratar vi om? Betala av lån och låta hantverkare renovera färdigt hus och trädgård. Vara extra givmild mot min man. Skaffa städhjälp eller åtminstone köpa en självgående dammsugare. Åka på SPA regelbundet. Dela med mig.

6. Tre dåliga vanor?
Sova länge. Brusar upp för lätt. Är lite av en av/på-människa: mycket/lagom att göra=effektiv, energisk och glad, lite att göra=lat, trött och sur.

7. Fem saker du gillar att göra?
Vara med familj och vänner, vara själv (och skapa), läsa, fixa med datorn, shoppa inredning, kläder och scrapprylar.

8. Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa?
Väldigt urringat, shorts, kortkort, stringbikini, one-piece-pyjamas.

9. Fyra favoritsaker?
Bara fyra?! Jag som är en prylgalning. Datorn, kameran, iPoden, espressomaskinen.

För trött och lat för att utmana någon. Så det blir alla som tittar in här. Om någon ;-)

11.02.2008_Söt

måndag, 11 februari 2008

Scrappade en snabb 6×12 idag. Jag har tänkt scrappa fotot länge, inte för att det är ett särskilt bra foto men för att det illustrerar M:s nyfikenhet på djur, och nu blev det äntligen av.

Söt

10.02.2008_Efterlysning

söndag, 10 februari 2008

Jag är på jakt efter ett bra ord eller en bra, beskrivande formulering på svenska för det jag/vi håller på med. Paper crafting är det engelska uttrycket för det som jag söker en svensk motsvarighet. Scrapbooking, att scrappa, är liksom kortmakeri för snävt, pyssel är för fånigt (för många associationer till enkelt klipp och klistra) och pappershobby smakar inte så bra på tungan. Det är ju en form av konstHANTverk det handlar om. Någon som kommit på ett bra ord?