Arkiv för ‘Scrappat’ Category

Hösten är räddad!

onsdag, 30 mars 2011

Inzpira

En tidning för alla som tycker om skapande och det vackra i livet. Om kreativitet i hjärta och handling.

Men snart är det sommar. Håll dig uppdaterad. Gilla på Facebook.

Till Anki

onsdag, 2 mars 2011

I lördags var jag på en urmysig och välbehövlig scrapträff hemma hos Jane. Jag gillar mitt jobb men det suger musten i mig just nu så alla andningspauser är välkomna.

Anki satt bredvid mig och var så snäll och gav mig en pin som blev pricken över i till bokstaven jag altrade. Som svar på frågan vad hon ville ha i gengäld svarade hon ett blogginlägg! Eftersom hon var så kvick med svaret kan jag inte neka henne den gentjänsten. Så Anki, detta är till dig!

Jag har inte scrappat sedan jag har höll på med boken (Scrapbooking - en kreativ kraft), men det blir ett och annat kort, lite stickning  och virkning. Den senaste tiden har det varit behovsstyrt - att skapa något även om kreativiteten och lusten sitter långt inne eller för att någon fyller år. Men sedan i lördags börjar lusten sakta krypa tillbaka. Tack, tjejer!

Idag tänkte jag ändå visa två av mina favoritlayouter som inte kom med i boken. Allt kan ju inte komma med och redaktören bestämmer så nu får ni se dem här istället.

Nike nyfiken

Barfota

Top-10-2009

fredag, 1 januari 2010

Det blev inte jättemånga layouter förra året, även om jag scrappat och kortmakat mer än det som visats här. 2009 års top-10-lista består av kort och inte laouter som 2008 och 2007. Gott nytt år!

Katt i gran

Hej

Hjärtats boning

Guldvingar

Kram

Kortlift

Solfågel

En fågel

Thank You

Embrace passion 2

Ego

söndag, 22 november 2009

Bloggen ligger visst lite efter. I alla fall är en riktig survecka är snart över. Det var många smågrejer som lyckades hopa sig på en och samma vecka. Har i alla fall vaccinerat mig och fick en del av de mer ovanliga symptomen. Var nära att gå hem från jobb i torsdags, men höll ut. Hoppas att morgondagen inleds med glatt humör, gott flyt och hög effektivitet. Tänkte jag kunde försöka ge den god karma genom att visa en riktig ego-layout, min presentationslayout för Brunsons.

Edit: Fotografiet har fina Jenny Sandberg tagit.

Presentation

God söndag på er!

Tvåsamhet

tisdag, 28 juli 2009

Detta är en lift av AnnaB till hennes juliutmaning på Cocoa Daisy. Anna tillhör en av mina absoluta scrapfavvisar och hon har lockat mig att kolla närmare på forumet och kiten som verkligen är mumsiga.

Tvåsamhet

Fotot på de båda cyklarna tog jag för att de stod så fint där tillsammans och riktigt lyste av tvåsamhet, här var två cyklar som hör ihop och jag började tänka på deras ägare. Kanske ett par som trots att de varit tillsammans ett tag är riktigt, riktigt kära i varandra och alltid vill vara nära.

Tanken då var att göra en layout om min man och mig. Men så när jag stod där och pysslade med lagren, kände jag att jag ändå ville ha med bilder på oss i ett hörn. Jag bläddrade igenom högen av gamla foton för jag börjar tröttna på att redigera foton först när jag ska ha dem - det tar så mycket tid från själva skapandet. Det jag hittade var ett foto på oss när jag var gravid i nionde veckan med M. Det fotot kunde jag använda och klippa isär utan att det skulle dominera layouten. Så det fick bli en layout om tvåsamhet på väg att bli tresamhet. Och för att illustrera det ritade jag streckteckning av en cykelbarnstol. Den är där men ändå inte…

Förresten så har jag några frågor till er: hur redigerar och framkallar ni era foton? Tar ni många på en gång och skickar iväg/skriver ut hemma? Och i så fall hur ofta? Jag vill i alla fall gärna använda ganska nya foton. Eller redigerar ni och skriver ut vid behov?

Inte min förtjänst

torsdag, 23 juli 2009

Tack vare Jenny ser denna layout ut som den gör. Jag har äntligen slutfört det kladdiga och skojiga projektet hon höll i på ScrapEvent 2009. Lusten att fixa med foto i rätt storlek var lika med noll så jag tog det jag hade och trixade med fotomattan istället.

Edit: Precis som Elin kommenterar här nedan är titeln på layouten felstavad. Hästtokig ska det förstås vara. Jag kommer att fixa layouten men ni får stå ut med fotot och låtsas att det står rätt helt enkelt. Tack igen Elin.

Hästtokig

Ögonsten

tisdag, 21 juli 2009

En enkel layout med ett av mina två hjärtegryn fångad i ett av alla snabba ögonblick.

Ögonsten

Oj då, har visst blivit publicerad!

söndag, 12 juli 2009

Trodde jag skulle ha en layout med i senaste Scrapbooking m.m. men det var tydligen i förra numret (maj/juni). Här är den, mer info om material och tillvägagångssätt står i tidningen. Kan säga att jag utgick ifrån idén att använda jeans och lusten att kladda med färg. På så vis lekte jag fram bakgrunden.

Dancing Queen

National Scrapbooking Day {QK flirt III}

lördag, 2 maj 2009

Makalösa, kreativa, rara Åsa/Badanka hade ett lika rart paper piecing-projekt i sin klass på ScrapEvent 2009. Jag har klippt mer och mer på sistone så det passade mig perfekt att få testa att göra det på Åsas vis. Det är ett väldigt trevligt sätt att skapa och lite mer miljövänligt med tanke på att man kan använda alla sina spillbitar.

På min gata

Jag älskar väskor så det är klart att tjejen skulle ha en sådan på armen! Väskan kommer förstås från QuicKutz nya giftset Flirt. Visst är den moderiktig och snygg? Tror det finns många bland småfolket som skulle gilla att få en klippdocka med massor av accessoarer. Förresten, när ni ska pyssla med paper piecing, kolla igenom era dies, det blir jättesnyggt att kombinera handklippt och stansat.

Jag modifierade även min klippdocka med lite blonda slingor, jag har ju mörk-blont-rött hår, och dingliga örhängen eftersom jag brukar ha sådana på mig (dock inte lika ofta sedan lill-gangstern föddes eftersom de ju är så skojiga att dra i).

National Scrapbooking Day {QK flirt II}

lördag, 2 maj 2009

Det nya giftset:et Flirt fick mig som sagt att tänka på Sex and the City och New York. En dröm som jag har haft ända sedan jag upptäckte kläder, skor, väskor och shopping är att åka till New York och shoppa utan att behöva tänka på hur mycket det kostar. Kunna shoppa hejdlöst alltså ;) Inte ett dugg miljövänligt, men roligt! Jag har faktiskt mindre ytliga drömmar också. Men de spar vi till en annan layout. På denna layout började jag med att rita och måla ett tegelstensmönster men jag var tydligen inte färdig med Jenny Sandbergs akryl- och stämpelteknik från ScrapEvent 2009 för innan jag visste ordet av hade färgen tagit kontrollen över mig och hamnat både i kanterna och på baksidan av pappret. Inte så konstigt i och för sig. Det är ju skojigt att kladda och de nya stämplarna är så läckra!

Drömmen om NY

I nederkanten gjorde jag en bård med nästan alla de nya diesen i Flirt, det enda som inte finns med är jordgubben, det rosa bandet och blomman med vasen. Med detta vill jag visa att man kan ösa på med formerna, att skapa handlar om att utmana ramarna, att bejaka frispråkigheten inom sig och att utvecklas. Gör bårder, ramar, lägg lager på lager eller gör oväntade kombinationer. Allt är inte vad det ser ut att vara.

En del är väldigt duktiga på att omvandla dies, använda dem på annat vis än vad som avsetts. Har du gjort något annorlunda med en die? Jag är jättesugen på att se!

I nästa inlägg visar jag hur fint det kan bli när man kombinerar handklippt med stansat – det ena behöver ju inte utesluta det andra.